Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15/-01: Dino Salcinovic till Future Team läger

Dino Salcinovic uttagen till SvFF:s Future Team läger.

Dino Salcinovic uttagen till SvFF:s Future Team läger.


ÖSK Ungdoms mittfältare Dino Salcinovic kan glädja sig över att ha blivit uttagen till Svenska Fotbollsförbundets Future Team läger för spelare födda år 2001. Future Team är förbundets beteckning på spelare i åldersgrupperna 15, 16 och 17 år vilka står på gränsen till landslagstrupperna, men som inte riktigt platsar. I de här åldrarna är den åldersmässiga snedrekrytering väldigt påtaglig. I och med Future Team konceptet får många spelare som är födda senare på året en möjlighet att visa upp sig och träna under ledning av årskullens förbundstränare.

Trettiotre spelare är kallade till lägret som går av stapeln på Bosön mellan den 19 och 21 oktober.

Dino är den fjärde spelaren från ÖSK Ungdoms U15-trupp som uppmärksammans i landslagssammanhang. Tidigare under hösten har Helmer Andersson, Nadir Ayeva och Marcus Kanto deltagit i pojklandskamper. Dessutom deltog målvakten Jacob Nilsson i årskullens allra första stora sammandragning på Bosön.

SvFF: Första Future Team-trupp för årgång -01

SvFF: I future team får talanger tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.