Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16/00: Sverige avslutar mot Georgien

Idag avslutar Sveriges P16-landslag spelet i EM-kvalgruppen med en match mot Georgien. Sverige är redan gruppsegrare och har alltså inget mer än matchresultatet att spela för. Jag hade därför trott att förbundskaptenen Roland Nilsson skulle ta tillfället i akt och låta de spelare som suttit på bänken under turneringen få speltid från start idag. Men så tänker uppenbarligen inte förbundskaptenen som låter de båda örebrospelarna Martin Trinh (ÖSK) och Elias Durmaz (BK Forward) sätta sig på bänken när matchen drar igång. Martin har ännu inte varit på plan och Elias fick en kvart i den andra av matcherna.

Om resultatet av den här matchen haft någon betydelse för Georgiens möjligheter att gå vidare till den slutliga EM-kvalificeringen som går under namnet Elite Round hade det i och för sig varit motiverat om Sverige spelat sitt bästa lag – för att inte missgynna andra lag som slåss om att få fortsätta. Men nu är det inte så – Georgien är redan avhängda med sina 0 poäng. Deras möjligheter att ta sig till Elite Round som en av de bästa treorna är försvinnande liten.

Det är en tidig avsparkstid för matchen som börjar kl. 13:00 (finsk tid) resp. 12:00 (svensk tid).

SvFF: P16 avslutar EM-kval 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.