Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16/00: Svensk seger och speltid för Trinh

Sverige fortsatte på den inslagna vägen och besegrade även sin tredje motståndare då P16/00-landslaget avslutade gruppkvalet inför nästa års EM-turnering för 17-åringar. Segersiffrorna i dagens match i vilken Georgien var motståndare blev 4-0. Det verkar inte ha varit någon direkt vänskaplig tillställning. Svenska spelare varnades vid 5 tillfällen och Georgien vid 4. Antalet frisparkar som utdömdes mot Sverige var 23 medan de bara fick 8 med sig.

ÖSKs ytterback Martin Trinh blev inbytt redan i den 18:e minuten (speltid 2*40). Förmodligen på grund av en skada på den utbytte vänsterbacken Malte Persson. BK Forwards Elias Durmaz fick den här gången se hela matchen från bänken.

SvFF: P16 avslutar EM-kval 1

Det svenska laget har nu tillsammans med Finland gått vidare till Elite Round, som är den slutliga EM-kvalificeringen. I Elite Round, som spelas till våren, kommer 32 lag uppdelade på 8 grupper att deltaga. De 8 gruppsegrarna samt de 7 bästa tvåorna kvalificerar sig till EM-slutspelet i vilken även värdnationen deltar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.