Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Serien avslutas mot seriesegrarna

ÖSK Söders damer spelar på lördagen årets sista seriematch. Och motståndet kunde väl inte vara bättre. Västerås BK 30 leder serien med 8 poäng när en omgång återstår att spela. I den senaste matchen blev det dock stryk för deras del. Älvsjö AIK slog dem faktiskt med 3-1.

BK 30 har efter det att serien är färdigspelad två kvalmatcher om en plats i Elitettan att se fram emot. Deras motståndare kommer att bli antingen Jitex eller Lidköpings FK. Matchen mot ÖSK Söder blir alltså deras sista möjlighet att slipa på kvalformen innan det blir allvar (på riktigt).

ÖSK Söders damer har drabbats rätt hårt av skador under höstsäsongen. Något som i och för sig haft det goda med sig att några av de yngre spelarna fått mer matchtid. Om BK 30:s slutplacering redan är klar kan inte detsamma sägas om ÖSK Söders. Laget kan beroende på hur matcherna i den sista omgången slutar bli alltifrån tvåa till femma. Just nu ligger man på fjärde plats.

Även om det här är sista seriematchen för årets så innebär det inte att det är färdigspelat för Söders damer. Om knappt tre veckor (den 18:e) möter de nämligen KIF Örebro i årets DM-final.

Till matchen har följande Spelartrupp kallats: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Lisa Sundell, Klara Thorsén (k), Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Ebba Lundkvist, Agnes Andersson, Linnea Wetterberg, Emma Östlund, Olivia Puhls, Amanda Nordenby, Wilma Franssila och Emelie Lundqvist.

Matchen spelas på Ringvallens konstgräs i Västerås och börjar kl. 14:00.

ÖSK Söder Dam: Sista seriematchen 2016
VLT: Kaptenens hälsena av – ersätts av landslagsspelare i bandy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.