Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16/00: Storvinst i EM-kvalet

De svenska pojkarna inledde kvalet till nästa års P17-EM på bästa sätt. Värdnationen Finland besegrades med hela 5-0. Örebros två deltagare Martin Trinh och BK Forwards Elias Durmaz fick dock finna sig i att se hela matchen från bänken.

Sveriges nästa match spelas på fredag och motståndarna kommer då från Bulgarien. Till skillnad mot situationen i träningslandskamperna kommer de här matcherna inte med någon ”alla-får-spela-garanti”. Det tajta spelschemat med 3 matcher på fem dagar gör dock att även stora delar av bänken kommer att behöva luftas.

SvFF: Svensk premiärseger i kvalet

Möjligheterna till avancemang från gruppspelet till vad som kallas Elite Round är rätt goda. Dit går nämligen alla gruppers ettor och tvåor samt de fem bästa 3:orna från de 13 grupperna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.