Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK möter Åtvidaberg

I kväll på den för ÖSK lite ovanliga avsparkstiden 17:00 möts ÖSK och Åtvidaberg i en match i U21-serien. ÖSKs hemmamatcher i den här serien brukar normalt starta 18:00, men den här gången kommer man uppenbarligen åt planen en timme tidigare.

När det är hemmamatcher i den här serien brukar ÖSK passa på att låta spelare från A-truppen vara med. Vi får se om Alexander Axén & Co. följer praxis eller om man väljer att behålla sin träningstrupp intakt för att träna försvarsspel (över hela planen) i stället.

Åtvidaberg vann för några veckor sedan sin hemmamatch i serien mot ÖSK, som då ställde upp med ett väldigt juniorbetonat lag.


Tillägg 1: ÖSK har nu lagt ut sin matchtrupp på sin Facebooksida (av alla ställen). Lyckligtvis länkade de upp det via Twitter så att Bloggen (och dess läsare) inte behövde sväva i ovisshet i onödan.

Matchtrupp: Anton Fagerström (mv), Douglas Bjäresten (mv), Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Ferhad Ayaz, Jonathan Lundberg, Alfred Ajdarevic, Ivan Rako (provspelare från Motala), William Gunnarsson, Oscar Sandberg, Viktor Franssila, Mikael Loön, Arvid Brorsson, Mirza Turan, Ebrima Jaiteh, Rodin Deprem, Oliver Kåhed.

Kommentar: Som som så ofta verkar man ha haft svårt att få till en bra balans i truppen. Det blir ett starkt centralt försvarsblock med Fagerström, Hines-Ike och Ekstrand Hamrén. Truppen innehåller bara en dedikerad ytterback (Sandberg). Jag antar att Gunnarsson tar den andra backplatsen. Han har spelat där i några matcher i U19 och sett riktigt bra ut på positionen.

I anfallet lär vi få se Lundberg och Jaithe. Rynningelånet Deprem brukar spela på kanten, men kan säkert spela högre upp också – det är en smart och bollskicklig spelare. Dessutom med bra målnäsa. Övriga uttagna är med undantag av Franssila att anse som mer eller mindre uttalade mittfältare, så där finns en hel del att välja på.

Ivan Rako är den yngsta av tre Rako-bröder som alla representerar Motala AIF. Han är född 1997 och lär spela yttermittfältare. Inte riktigt vad ÖSK bör söka efter, kan man tycka. Om han inte är väldigt, väldigt bra. Krasst sett är han ett år för gammal för att vara av intresse för ÖSK. Som 20-åring blir möjligheterna till spel mycket begränsade om han inte slår ut någon av ÖSKs nuvarande yttermittfältare och det lär han knappast göra.

Tillägg 2
Anton Aletorn (U19), Gustav Halvardsson (A, 0), Axel Edlund (U19), Lucas Holmqvist (U19), Lucas Öhrn (A, 1), Fredrik Alm (A, 4), Joakim Juhlin (A, 10) , Marjan Cosic (A, 18), Mohammad Amiri U19), Oliver Bohlin Westman (A, 0), Simon Marklund (A, 14), Eldin Lugonja (U19), Lion Toma (U19) och Samuel Holm (A, 11)

De flesta av de A-truppsspelare Åtvidaberg har i sin trupp är yngre spelare med några få inhopp i Superettan på meritlista. Ingen större skillnad på dem och de juniorer från ÖSK som regelbundet tränare med A-truppen utan att formellt tillhöra den.

u21-osk-aff


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.