Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lisa Dahlkvist vill se sammanslagning

Med jämna mellanrum, typ vartannat år eller så, dyker tanken upp om en sammanslagning av ÖSK och KIF Örebros verksamheter. Dessa tankar kommer normalt från KIF-håll och har sin bakgrund i att KIF Örebro inte har en ekonomi som är stark nog att motivera ett framgångsrikt lag i den högsta damserien.

De här förslagen brukar inte mötas av någon positiv respons från ÖSK-håll. Även om Sportklubben har inkomster som är 10 gånger större än vad KIF Örebros har, så är de ändå begränsade jämfört med de flesta allsvenska lag som ÖSK vill konkurrera med. Att då avstå inkomster till förmån för ett damallsvenskt lag är inte rationellt.

KIF Örebros problem är att de spelar i en liga i vilken det krävs etablerade utländska spelare för att man skall vara konkurrenskraftig. Samtidigt är publikintresset för KIF Örebro på gränsen till obefintligt. Hittills i år har man sammanlagt på 9 matcher haft 5.193 åskådare mindre än vad ÖSK hade igår mot Gefle (5.512). KIF Örebros publiksiffra lyfts dessutom av att hemmamatchen mot FC Rosengårds stjärnspäckade lag, då det var gratis entré, faktiskt lockade 2.070 personer. Bortsett från denna gratismatch har KIF Örebro på sina 8 hemmamatcher i år haft 3.123 åskådare, vilket ger ett snitt på 390.

Jag tror, att den enda lösningen för KIF Örebro är att bita i det sura äpplet och sanera sin ekonomi genom att spola sina utländska spelare och andra spelare med ”höga” löner. Istället bör de bygga ett lag baserat på talangfulla svenska spelare. Om detta innebär att de får ta steget ner till Elitettan får de acceptera det. Det finns ingen anledning att betala pengar man knappt har för spelare som ändå nästan ingen vill se.

Bortsett från allt annat finns det dessutom redan ett damlag i ÖSK-familjen. Om ÖSK Elitfotboll av någon anledning vill satsa något på damfotboll vore givetvis det mest naturliga att de stöttar ÖSK Söders damlag. De har till skillnad mot KIF Örebro kontroll på sin ekonomi.

NA: Landslagsstjärnan: ”Slå ihop Kif och ÖSK”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.