Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Inte helt enligt plan

Fredrik Biörs kollar Odilon Sangwas fot före match.

Fredrik Biörs kollar Odilon Sangwas fot före match.


Efter två starka matcher på bortaplan mot toppmotstånd blev det lite överraskande förlust hemma på Behrn mot BK Häcken. Resultatet speglar inte vad som utspelade sig på plan. Häcken vann men hade en hel del hjälp av hemmalaget. Deras andramål påminde en hel del om det mål som Oscar Jansson släppte in mot IFK Göteborg. Det var ett skott som Simon Bladh nog borde ha tagit även om bollen vobblade en hel del.

Mål nr tre får man väl säga var resultatet av ett samarbete mellan ÖSKs utespelare, Simon i målet samt en alert Rasmus Wendt i Häcken. Denne lyfte enkelt in bollen vid den ena stolpen när Simon dirigerade den tilltänkta muren vid den andra. Ingen av utespelarna hade tänkt på att tvinga fram ett avståndstagande och därför kunde Wendt lyfta bollen i mål utan att det fanns någon i vägen.

Det fjärde målet – ett självmål på ett klassiskt inspel mellan målvakt och backlinje kom när ÖSK äntligen såg ut att gå ikapp målmässigt. Nadir Ayeva hade just fått in bollen vid den bortre stolpen som uppföljning på Isac Eklöf väl avvägda målvaktslobb.

Hemmalagets spel blev väldigt ryckigt med många byten på grund av skadekänningar av olika slag. Det har varit genomgående under hela året, att ÖSK sällan har haft möjlighet att spela sitt bästa lag på grund av återkommande skadebekymmer. I den här matchen saknades dessutom Martin Trinh utan att vara skadad. Han var på väg till EM-kvalspelet i Finland.

Sett till bollinnehav och spelfördelning hade minst ett oavgjort resultat varit motiverat. Adam Bark fick ett gyllene läge att utjämna bara minuten efter att Nadir gjort ÖSKs andra. Perfekt läge vid straffområdesgränsen, men skottet gick någon meter utanför. I stället fick Häcken 4-2 genom ett självmål. I och för sig en riktigt bra prestation av Häckens ytterback som tog sig upp längs sidlinjen för att sedan slå en sådan där svårbemästrad och hård passning genom målområdet. Men ändå.

Som vanligt svårt att bedöma och berömma insatser beroende på olika förutsättningar och förväntningar. Isac Eklöf skall dock som vanligt ha kredd för sin insats. Plus även till de yngre spelarna som inte på något sätt föll ur ramen. I den här matchtruppen var faktiskt hälften av spelarna (8/17) yngre än de tillåtna 17 åren.

Nadir Ayevas påpassliga mål gav ÖSK häng - om blott för några minuter.

Nadir Ayevas påpassliga mål gav ÖSK häng – om blott för några minuter.

Matchfakta:
03. 0-1 Joel Mumbongo
28. 0-2 Kevin Yakob
37. 0-3 Rasmus Wendt
39. 1-3 Odilon Sangwa (andraboll)
75. 2-3 Nadir Ayeva (Isac Eklöf)
78. 2-4 Självmål

Laguppställning: Simon Bladh – Lucas Parkedal Stenfelt (86), Joseph Spångberg (46), Edwin Lundkvist, Albin Zidaric – Isac Eklöf (ut 60, in 64), Henrik Westher 84), Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Nadir Ayeva (U15), Adam Leijon (36)
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Odilon Sangwa (in 36, ut 70, in 86), John Kakraba (46), Manne Ljunghaga (46), Gabriel Yildiz (U16, in 60, ut 64, in 70) och Johannes Hjulström (U16, 84)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.