Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SM F16: Rättvis seger för Norrköping

ÖSK Söders lagkapten och försvarsgeneral hade mycket att stå i då IFK Norrköping pressade på.

Emma Östlund, ÖSK Söders lagkapten och försvarsgeneral, hade mycket att stå i då IFK Norrköping pressade på.

IFK Norrköping DFK visade sig vara alldeles för bra för ÖSK Söders lag den här gången. Norrköping hade betydligt fler spelare i sitt lag som såg ”fullvuxna” ut – alltså 16-åringar. Hos ÖSK var det blandat med spelare från åldersgruppen -00, -01 och -02. Sådant gör stor skillnad.

Även om det var Norrköping som dominerade matchen igenom var det i alla fall Söder som skapade den första riktigt heta chansen. Redan i den andra minuten lobbade Vanessa Mujic bollen över en målvakt på halvdistans. Tyvärr dalade bollen inte tillräckligt snabbt utan tog i ribban och studsade tillbaka ut på planen igen. Det var en av de två verkligt heta målchanser som ÖSK skapade i den här matchen. Den andra stod Linnea Wetterberg som km fri, men tyvärr fick se sitt skott gå vid fel sida av stolpen.

Norrköping kontrollerade spelet på mittfältet och kunde därifrån anfalla med många spelare. Spelare som dessutom var hyfsat samspelade och då var det svårt att stå emot. Efter ett halvtidsunderläge med 2-0 blev det ytterligare tre mål i andra halvlek. Inte så mycket att säga om. En lärdom att ta med sig för de tjejer som förhoppningsvis får en ny chans nästa år, lite äldre och med lite mer erfarenhet.

Som vanligt var det de äldsta flickorna med div 1-erfarenhet som stod upp bäst mot motståndet. Priset till bästa ÖSK-spelare gick dock till Eila Wennerholm, 14-årig ytterback som stängde sin kant på ett utmärkt sätt.

Utifrån vad jag sett under tidigare år i den här turneringen tycker jag att IFK Norrköping i år har ett riktigt bra lag med en väl genomförd spelidé och ett bra driv både på och utanför plan. Det skulle inte förvåna mig om de går rätt långt i årets SM-turnering.

ÖSK Söder Dam: Utslagna ur F16-SM

Matchfakta (2*40):
31. 1-0 Alva Selerud
37. 2-0 Saga Palffy
42. 3-0 Saga Palffy
54. 4-0 Alva Selerud
65. 5-0 Anna Ekvall

De 11 som startade: Stina Koskilampi, Elin Löfgren, Eila Wennerholm, Emma Pettersson, Erica Andersson, Vanessa Mujic, Agnes Andersson, Linnéa Wetterberg, Emma Östlund (k), Cornelia Fernsten och Ebba Lundkvist.
På bänken satt: Sanna Lundström, Klara Albertson, Medina Secovic, Ellen Beijer, Olivia Rundberg och Lisa Davidsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.