Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Tennissiffror i Älvsjö

Det är alltid tacksamt om ett lag vinner med sex gjorda mål. Då behöver man inte fundera så mycket på rubriken utan kan köra med tennissiffror. Det fungerar alltid – en signal att det har gått väldigt bra. Om det blivit förlust är någon annan typ av rubriksättning att rekommendera (om man skriver något alls).

I dagens bortamatch mot Älvsjö AIK gick det alltså bra för ÖSK – det framgår av rubriken. Älvsjö är nog utan konkurrens seriens sämsta lag det här året. Det är givetvis svårt för ett lag utan förankring i en SEF-klubb att år efter år få fram spelare som försvarar fortsatt spel i Sveriges högsta juniorserie.

I dagens match kunde ÖSK göra en riktig rivstart – inga bussreseben i Älvsjö vad det verkar. Redan efter fem minuter stod det 2-0 till gästerna och då kändes nog uppförsbacken rätt tung för hemmalaget.

Sedan rullade det på fram till den 49:e minuten då ÖSK gjorde 6-0. Därefter tog det slut men knappast på grund av soppatorsk. Jag skulle kunna tänka mig att man från ÖSKs sida medvetet eller omedvetet slog av på takten. ÖSK har en U21-match på tisdag (Åtvidaberg hemma) och sådant brukar man ta hänsyn till då man matchar U19-laget.

Matchfakta från SvFF:
02. 0-1 Rodin Deprem
05. 0-2 Simon Danielsson
28. 0-3 Oliver Kåhed
31. 0-4 Ebrima Jaiteh
37. 0-5 Rodin Deprem
49. 0-6 Simon Danielsson

De 11 som startade: Oscar Sandberg, Ebrima Jaiteh, Rodin Deprem, Albin Ödberg, Kevin Johansson, Oliver Kåhed, Arvid Brorsson, Mikael Loön (k), Simon Danielsson, Douglas Bjäresten (mv) och Viktor Franssila.
På bänken satt: William Gunnarsson, Jonathan Aronsson (U17), Mirza Turan, Gustaf Franck (mv) och David Holm

Återstående matcher för U19.

2016-10-02 13:00 U19 Allsvenskan Norra Sollentuna FK – Örebro SK FK
2016-10-07 19:00 U19 Allsvenskan Norra Örebro SK FK – Hammarby IF FF
2016-10-15 14:00 U19 Allsvenskan Norra AIK – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.