Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Årets sista vinst på GPP IP

Olivia Puhls fick priset som ÖSK Söders bästa spelare.

Olivia Puhls fick priset som ÖSK Söders bästa spelare.


Trots ett knippe skador av olika slag och ett SM för F16 att ta hänsyn till lyckades Söders tränare att komponera ett lag utan att slita alltför hårt på ungdomarna. Frågan inför matchen var för min del hur motiverade Fanna var. Deras dödsdom som div 1-lag var redan beseglad och det här var deras sista match för säsongen, eftersom de skulle ha mött Västerås IK nästa vecka. De hade alltså egentligen inget mer att spela för. Förutom stolthet och det faktum att de (antar jag) gillar att spela fotboll.

Det verkade faktiskt inte som om nedflyttningen påverkat deras inställning särskilt negativt. De kämpade på matchen igenom men skapade inte så mycket framåt. Deras taktik var av allt att döma, att lyfta bollar över Söders högt stående backlinje som deras anfallare sedan skulle jobba på. Det gick väl inte något vidare. De blev en hel del offsideavblåsningar och när anfallarna höll sig i skinnet hamnade bollen i allmänhet inom räckhåll för Söders keeper-sweeper Ida Lindell som agerade säker sista utpost även utanför straffområdesgränserna.

Söders mål kom halvvägs in i första halvleken. Rachaelle Swami som spelade till höger på mittfältet lyfte in en långboll mot mål. Den fick en sådan där härlig bana över målvakten och in via den bortre stolpen. Sett till antalet chanser borde nog Söder ha gjort några till. Olivia Puhls skapade genom sitt hårda jobb en hel del, men den här dagen var inte siktet riktigt inställt/turen inte på hennes sida. Otur hade hon definitivt i första halvlek då ett hårt skott tippades i ribban av Fannas målvakt.

Andra halvlek blev ungefär som den första fast utan mål. Söder bytte in Emy Karlberg Traav i den 71:a minuten vilket innebar div 1-premiär för hennes del. Emma Östlund och Agnes Andersson blev också de inbytta, men deras speltid blev så pass kort att det knappast får någon inverkan på deras fräschhet i morgon. Det var många bra insatser idag även om det bara blev ett mål framåt, fast noll mål bakåt är ju inte så dumt. I NA står det att laget spelade 3-4-3, men jag har satt laguppställningen som 4-4-2. Kanske räknades Elin Börjesson som mittfältare eftersom hon på egen hand tog hand om vänsterkanten på samma sätt som Daniel Björnqvist gör för ÖSK till höger i Allsvenskan.

Vänsterback eller vänsterbräddare. Jag vet faktiskt fortfarande inte. Men eftersom Elin Börjesson tog hand om hela vänsterkanten spelar det kanske inte så stor roll.

Vänsterback eller vänsterbräddare. Jag vet faktiskt fortfarande inte. Men eftersom Elin Börjesson tog hand om hela vänsterkanten spelar det kanske inte så stor roll.

Utan att i övrigt gradera insatserna tyckte jag att det var roligt att se Hanna Perssons kloka spel som högerback, hon växer allt mer in i den rollen på div 1-nivå. Amanda Nordenby har inte setts till så mycket i år, men när det behövdes en mittback var hon tillgänglig och skötte sig bra bredvid rutinerade och säkra Emelie Lundqvist som fått flytta ner som mittback igen. Klara Thorsén har lyft sig ordentligt under hösten och styr och ställer på mittfältet. Fick i den här matchen lov att gå av tidigt på grund av en stukad fot.

I övrigt kan det noteras att Rynninge tar steget upp i ettan till nästa år efter att idag i sista omgången säkrat en direktuppflyttningsplats genom att besegra Sturehov samtidigt som övriga resultat gick deras väg. Tyvärr var dagen inte lika lyckosam för Sturehov som nästa år spelar i trean.

ÖSK Söder Dam: Målet klart!
NA: Felträffen blev ÖSK:s lycka: ”Delade meningar”
Enköpings-Posten: Fanna poänglöst hela hösten
Lokalsporten: Avslutade säsongen med en förlust!

Matchfakta:
23. 1-0 Rachaelle Swami
44. Varning Amanda Nordenby

Laguppställning: Ida Lindell – Hanna Persson, Amanda Nordenby, Emelie Lundqvist, Elin Börjesson – Rachaelle Swami (71. Emy Karlberg Traav), Klara Thorsén (63. Emma Östlund), Joline Jakobsson, Wilma Franssila – Olivia Puhls (86. Agnes Andersson), Emma Tivemo (k)
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Emma Östlund, Emy Karlberg Traav, Agnes Andersson, Emma Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.