Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SM F16: ÖSK Söder möter Bissarna

cs-nplxeaa7xlk

Vill man bli svensk mästare i fotboll finns det tre möjligheter.

 • Man kan vara medlem i det lag som vinner Allsvenskan, eller
 • man kan vara medlem i det lag som vinner Damallsvenskan, eller
 • man kan vara medlem i det lag som vinner SM för F16.

  SM för F16 är onekligen en udda företeelse i mästerskapssammanhang – det är de enda SM-tecken som delas ut till spelare i en viss åldersgrupp (bortsett från Futsal som på sätt och vis är en annan sport). Deltagarna i turneringen nomineras av de olika distriktsförbunden. Oftast blir det väl DM-segrarna som går vidare till SM-turneringen. I Örebro blev det för femte gången i rad ÖSK Söder/Ungdom som representerar förbundet efter DM-segern med 3-0 mot Adolfsberg.

  I kväll spelas för ÖSKs del den första SM-matchen i det inledande gruppspelet. Motståndare är Nyköpings BIS som i Södermanlands DM-final besegrade IFK Nyköping med 2-1 efter förlängning.

  ÖSK Söder, som i det här sammanhanget egentligen är ett kombinationslag med spelare från både ÖSK Söder och ÖSK Ungdom, verkar ha ett rätt starkt lag i år med flera spelare som tillhör Söders A-trupp. Några av dessa har till och med tagit plats i div 1-lagets startuppställningar. En fördel men även en nackdel, eftersom Söder lär behöva snegla mot div 1-matchen mot Fanna i morgon också.

  I år står ÖSK Söder och ÖLFF som arrangörer för Grupp E och matcherna spelas på ÖSK Söders hemmaplan GPP IP. Det tredje laget i gruppspelet är IFK Norrköping DFK som de möter Nyköping i morgon och ÖSK Söder på söndag.

  I SM-slutspelet deltar 24 lag uppdelade på 8 grupper. Gruppsegrarna spelar kvartsfinal varifrån segrarna går vidare till ett slutspel med semifinaler samt final och match om tredje pris.

  Nyköpings BIS: SM gruppspel F16
  ÖSK Söder Dam:F16-SM på Grönpepparparkens IP

  sm-f16-bissarna

  GPP_IP

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.