Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SM F16: Bra start för ÖSK Söder

ÖSK Söders Agnes Andersson avgjorde i SM-gruppspelet mot Nyköpings BIS genom sina två mål i andra halvlek.

ÖSK Söders Agnes Andersson avgjorde i SM-gruppspelet mot Nyköpings BIS genom sina två mål i andra halvlek.

ÖSK Söders flickor fick en bra start i kvällens gruppspelsmatch i regnet på Grönpepparparkens IP. Ja, regnade gjorde det under så gott som hela matchen. Så kraftigt dessutom att det efter hand bitvis blev svårt att driva bollen genom de vattenpölar som bildats. Men tjejerna verkade trivas ändå och det var väl huvudsaken. För åskådarna var det kanske värre och jag kom hem både blöt och kall.

Efter det att Nyköping under några minuter hotat på ÖSKs planhalva tog hemmalaget över spelet och dominerade stort under halva första halvleken. Under denna period kunde Söder även ta ledningen genom Vanessa Mujic som kom loss på ett instick och behärskat rullade bollen förbi Nyköpings målvakt.

Mot slutet av halvleken fick Nyköping bättre grepp om händelserna med jämnare spel och känslan var att ett mål kunde komma i båda ändarna av planen. Det gjorde det nu inte utan ÖSKarna kunde gå in och värma sig en stund med en 1-0 ledning.

När Nyköping kom ut till andra halvlek verkade de fast beslutna att göra något åt sitt underläge. Men det blev ändå Söder som kunde öka på sin ledning. Agnes Anderssons skott kunde inte gästernas målvakt stoppa. Jämnt spel och till och med ett visst spelövertag för Nyköping, som gärna anföll på bred front och med många spelare. Så småningom fick de betalat för sin offensiv när de mer eller mindre forcerade in en reducering efter det att flera hemmaspelare misslyckats med att rensa en boll från straffområdet.

Jämnt spel under resten av halvleken med Nyköping, som försökte göra ett mål till men misslyckades, och ett hemmalag som försökte kontrollera spelet och inte heller de lyckades speciellt väl. Matchen kändes inte alls avgjord förrän Agnes Andersson kunde göra sitt andra mål för kvällen med tre minuter kvar på matchklockan.

Väldigt bra i Söder var centrallinjen med den div 1-härdade trion Stina Koskilampi i målet, Emma Östlund som försvarsgeneral och lagkapten samt den säkert väldigt jobbiga (för Nyköping) Agnes Andersson som anfallare. Men även bra insatser av övriga lagmedlemmar. Det var ingen som föll ur ramen trots att många har flera år kvar innan de når sextonårsgränsen.

Nyköpings BIS: F16 SM-slutspel- första matchen
ÖSK Söder Dam: Skön seger i första SM-matchen

Matchfakta (2*40):
15. 1-0 Vanessa Mujic
47. 2-0 Agnes Andersson
67. 2-1 Ida Einarsson
77. 3-1 Agnes Andersson

De 11 som startade: Stina Koskilampi (mv), Elin Löfgren, Eila Wennerholm, Emma Pettersson, Erica Andersson, Vanessa Mujic, Agnes Andersson, Linnéa Wetterberg, Emma Östlund (k), Cornelia Fernsten och Ebba Lundkvist
På bänken satt: Lisa Davidsson (mv), Ida Zetterman, Klara Albertson, Medina Secovic, Lisa Aronsson, Ellen Beijer och Ebba Cabander


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.