Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Valgardsson opererad

NA skrev igår, att Logi Valgardsson opererades förra veckan. Logi skadades i bortamatchen mot Malmö FF den 11 juli – den första matchen efter EM-uppehållet. Redan i den 6:e minuten blev han ersatt av Sebastian Ring. Hans skada som till att börja med inte verkade vara så allvarlig har tagit lång tid att läka. Efter ett bakslag, när han verkade mer eller mindre klar för spel, tog man beslutet att operera. Uppenbarligen fanns det en liten benbit (en exostos) i muskeln, som man tror/hoppas orsakat skadan och den har nu tagits bort.

Hur lång tid det tar innan han är spelklar igen går det i dagsläget inte att fastställa. Från ÖSKs håll hoppas man, att han skall vara spelklar innan säsongen är över.

Om han sedan i så fall får spela är en annan fråga. Han missade inledningen på säsongen på grund av en knäskada och ersattes under den perioden av Sebastian Ring. Rehabiliterad från knäskadan tog han tillbaka sin plats i backlinjen, men spelade sedan bara fem matcher från start innan olyckan var framme igen. I de senaste sex matcherna har Martin Lorentzson spelat vänsterback och frågan är väl om han med begränsad speltid i år tar tillbaka platsen som vänsterback. Det räcker ju inte med att rehabilitera skadan – han måste ju komma i matchform också.

NA: Säsongen i fara för Valgardsson: ”Tar det successivt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.