Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Moberg skall få förslag

Erik Moberg väntar på ett förslag från ÖSK.

Erik Moberg väntar på ett förslag från ÖSK.


ÖSKs förhandlingar med spelare som har utgående kontrakt försiggår i det tysta. Idag har NA talat med Erik Moberg, vars agent tidigare sagt att han (då) ännu inte fått något förslag från ÖSK. Det var i juni månad.

FotbollDirekt: Stark vårsäsong och utgående kontrakt: ”Vet att klubbar tittar på mittbackar…”

Nu säger Moberg till NA, att han diskuterar framtiden med ÖSK och att han väntar på ett nytt kontraktsförslag. Om ”det gamla” avser hans nuvarande kontrakt som är på väg att löpa ut eller om det är ett första förlängningskontrakt som han redan tackat nej till framgår inte. Men förmodligen det förstnämnda.

NA: ”Jag ska få ett nytt kontraktsförslag från ÖSK”

Man kan ju undra varför det tagit så långt tid för ÖSK att komma till skott beträffande Broberg. En rutinerad mittback som kan styra upp backlinjen måste klubben ha och jag tror/anser inte att Michael Almebäck eller Brendan Hines-Ike kan fylla den rollen. Det kan ju vara så att ÖSK har varit intresserad av någon annan spelare men att det intresset numera inte är lika starkt.

Jag skulle inte bli helt olycklig om ÖSK förlängde med Moberg. Han klarar de defensiva uppgifterna på ett bra sätt. Offensivt kan ha slå långbollar mot yttrarna men ser oftast obekväm ut, när han skall spela upp bollen från backlinjen. Men han är tillräckligt bra för att få en förlängning. Får ÖSK sedan tag på en riktigt bra mittback skulle Erik fungera ypperligt som truppspelare.

Erik Moberg kommer knappast att ha problem att få tag på en annan allsvensk klubb om ÖSK inte vill förlänga eller om han själv inte tycker att de erbjudna villkoren är tillräckligt bra. Jag tror dock att det i så fall skulle röra sig om en klubb från den nedre halvan av allsvenskan.

statistik-erik-moberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.