Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tvåsiffrigt då ÖSK Söder gick till DM-final

Det är alltid lite nervigt då lagen i Örebrodistriktet spelar sina DM-matcher. Lagen från lägre serier har sina bonusstraffar och brukar vara väldigt motiverade så länge de har en målmässig fördel. För de ”bättre” lagen gäller det att snabbt få in ett mål i motståndarkassen. Det brukar ge den energi som behövs för att göra några till.

ÖSK Söders damlag verkar ha fått precis en sådan matchinledning. Yxhult tog sina straffar innan matchen påbörjades och slog in alla tre. Det dröjde sedan inte mer än 9 minuter innan Wilma Franssila gjort Söders första reduceringsmål. När halva första halvlek spelats var Söder i kapp och sedan kunde målfabrikationen rulla på. När matchen var slut hade Söder gjort 10 medan Yxhult inte fick med mer än sina bonusstraffar i matchrapporten.

ÖSK Söder kommer i DM-finalen att få möta segraren i matchen mellan Rynninge IK och KIF Örebro. Den matchen var inplanerad till i morgon, men har senarelagts. Förmodligen för att Rynninge kommer att avsluta sin div 2-serie på lördag med en möjlighet att ta sig upp i div 1 igen om resultaten blir de ”rätta”.

Matchfakta (ÖLFF):
00. 1-0 Linn Saarinen Söderberg (straff)
00. 2-0 Sandra Rosendahl (straff)
00. 3-0 Amanda Larsson (straff)
09. 3-1 Wilma Franssila
20. 3-2 Emma Tivemo
24. 3-3 Olivia Puhls
33. 3-4 Emma Tivemo
41. 3-5 Emma Tivemo
54. 3-6 Linnéa Wetterberg
65. 3-7 Ebba Lundkvist
70. 3-8 Lisa Sundell
74. 3-9 Emma Tivemo
76. 3-10 Vanessa Mujic (straff)

Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Vanessa Mujic, Emy Karlberg Traav, Agnes Andersson, Emma Pettersson, Emma Östlund, Olivia Puhls, Ebba Lundkvist, Linnéa Wetterberg, Wilma Franssila, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist och Stina Koskilampi (mv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.