Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Björnqvist avvaktar

NA har talat med Daniel Björnqvist som spelar med ett utgående kontrakt. Enligt Dajje fick han ett kontraktsförslag i somras som han inte var nöjd med. Han väntar därför på ett förbättrat förslag från ÖSK samtidigt som han är öppen för andra alternativ. ÖSK å sin sida tycker att vad de erbjudit är tillräckligt bra och vill i alla fall för närvarande inte sträcka sig längre.

Enligt Magnus Sköldmark har ÖSK givit förlängningsförslag till flera av de spelare som har utgående kontrakt. Ingen verkar dock ännu ha accepterat de föreslagna villkoren.

ÖSKs förhandlingsposition är inte den lättaste. Klubbens lönebudget är nog i det närmaste oförändrad jämfört med hur den sett ut i år. Hur stora inkomster (och därmed även kostnader) som man kan räkna med nästa år är det ingen som vet eftersom försäljningen för 2017 ännu inte startat till partners och publik. De flesta av de förlängningar klubben erbjuder ligger nog därför på ungefär samma nivå som nuvarande löner.

För spelare som tycker att de gått framåt kan detta vara svårt att acceptera. De vill helt klart få bättre betalt om de anser att de utvecklats positivt eller om de tycker att ÖSKs lönenivåer rent allmänt är för låga. Vilket säkert stämmer med tanke på att ÖSKs totala intäkter placerade klubben först på 11:e plats i den allsvenska inkomstligan. Det bör alltså finnas 10 klubbar i allsvenskan som har råd att betala högre löner för spelare som intresserar dem.

Jag tror inte att vi kommer att få se speciellt mycket rörelse på spelarfronten än på ett tag. ÖSK kan inte gärna ta in nya spelare innan de vet om deras förslag till de nuvarande har förkastats slutgiltigt. Spelarna å sin sida avvaktar för att se om det kommer in några intressanta förslag utifrån eller ett förbättrat bud från ÖSK.

Spelare med utgående kontrakt är: Astrit Ajdarevic, Daniel Björnquist, Robert Åhman Persson, Erik Moberg, Daniel Nordmark, Sebastian Ring, Carl Ekstrand Hamrén, Anton Fagerström (som bara skrev kontrakt till säsongsslutet) och Martin Broberg (kontrakt uppsagt)

NA: ÖSK-läget: ”Dajje” osäker på framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.