Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Yxhult väntar i DM-semifinalen

dm-semi


ÖSK Söders damer hade väl en del tur när damernas DM-semifinaler lottades. (Om de nu lottades). Utöver ÖSK Söder Dam har KIF Örebro, Rynninge IK och Yxhults IK kvalificerat sig och det blev div 4-laget Yxhult som blev söderdamernas motståndare.

Det är Yxhult som har hemmamatch, men av ljuslogistiska skäl kommer kvällens match ändå att spelas på Grönpepparparkens IP. Första gången som ÖSK Söder kommer dit som bortalag?

Yxhult kan inleda matchen med tre bonusstraffar om de inte väljer att ta dem före andra halvlek. Men det gör de nog inte. Mot KIF Örebro slog de in alla sina tre straffar innan domaren satte igång sin tidtagning och varför skall man ändra på en framgångsrik rutin?

ÖSK Söders damer bör alltså räkna med att det kommer att behövas minst fyra mål för att de skall ta sig vidare till DM-finalen.

Kvällens motståndare, som jag tror startade sin verksamhet i år, har väl inte gått så vidare bra i årets seriespel. I div 4, som avslutar säsongen med ett A- och ett B-slutspel spelar Yxhult i B-slutspelet. Det här är ett lag som Söder bör kunna slå med den marginal som krävs. Men slår Yxhult in sina straffar och dessutom gör något spelmål (ett sådant gjorde de mot KIF) kan det nog bli jobbigt.

ÖSK Söder har kallat följande Matchtrupp till matchen: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Vanessa Mujic, Emy Karlberg Traav, Agnes Andersson, Emma Pettersson, Emma Östlund, Olivia Puhls, Ebba Lundkvist, Linnea Wetterberg, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

En skön blandning av både yngre och lite ”äldre” spelare. Rätt många juniorer tänkte jag med tanke på JDM-finalen i morgon. Ända tills dess att jag såg att den matchen flyttats fram en vecka. Så så löste sig det problemet.

dm-mot-yxhult

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.