Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Sur förlust på övertid

ÖSK U19 gör en riktigt bra match mot serieledarna från Brommapojkarna. Gästerna var väl något bättre i den första halvleken och gjorde efter en halvtimme halvlekens enda mål. Ett inspel från kanten nickas av någon i straffområdesröran. Dessförinnan hade de redan efter 10 minuter lyckats träffa Lukas Hjort vid ena stolpen, när målet såg helt tillspillogivet ut. Hörnan som följde nickades sedan i den främre stolpen. Gustaf Franck fick visa upp sina målvaktstalanger några gånger, men på det hela taget stod ÖSK upp rätt bra, även om BP var de spelförande. Lite surt därför med det där ledningsmålet. Inte oförtjänt, men kanske onödigt.

Andra halvlek blev sedan jämnare. Simon Danielsson kvitterade, som den utmärkte straffområdesspelare han är. Simon fick bollen ungefär vid straffpunkten. Snurrade ett varv åt fel håll sett ur den markerande mittbackens synvinkel och placerade sedan bollen enkelt i fel hörn. Målvakten chanslös. Lagen bytte sedan chanser med varandra i en match som blev allt öppnare ju mindre avståndet till slutsignalen blev. Simons mål i inledningen av halvleken bidrog säkert en hel del till hur matchen utvecklade sig. Båda lagen ville vinna och hade känslan av att det var möjligt.

Rickard Torstensson gick till och med så långt att han i slutminuterna bytte in sin tidigare utbytte anfallare Ebrima Jaithe mot en (antar jag) tröttnande Mirza Turan. I vad som skulle bli matchens sista anfall kunde sedan BP avgöra till sin fördel. Detta efter det att de någon minut tidigare bränt ett riktigt bra läge. Matchklockan hade precis passerat de nittio.

Inte så mycket att säga om förlusten. BP var det bättre laget. De leder serien, har det bästa försvaret och snittar nästan tre mål per match. Men det är klart – kan man hålla dem fram tills dess att övertiden börjar så känns det surt att släppa in ett mål.

Rickard tyckte efter matchen att ÖSK gjort en bra match sett till motståndet. Matchplanen rubbades nog en del när Marcus Karlsson fick lov att gå av redan efter en kvart med vad som verkar ha varit ljumskproblem. Precis som i den förra matchen skötte sig det nykomponerade mittbacksparet riktigt bra. Viktor Franssila satt småförkyld på bänken och blev aldrig inbytt medan Alex Hahne satt på läktaren med (tror jag) ett svårläkt sår på ena foten. Axel Påhlsson, med seniorfotboll i bagaget, är en riktig klippa i de här sammanhangen och Gabriel Fernsten ser åter så där stabil ut som han gör då han är i form. Gustaf Franck var utmärkt i målet och chanslös på målen. De evigt löpande mittfältarna Turan och Loön trasade sönder och täckte ytor, men hade svårt att få tid och energi att räcka till konstruktivitet i det egna offensiva spelet.

Oklart varför en spelare som Alfred Ajdarevic inte är med i en sådan här match. Hans uppgift tycks för närvarande vara att sitta oanvänd på A-lagets avbytarbänk, samt att spela de U21-matcher som ibland dyker upp på spelschemat. Det borde väl inte skada med lite spel i U19 också – det fick han ju i Falkenberg.

BP: Stark träningsvecka bäddade för seger.

Matchfakta:
08. Varning Oscar Sandberg
32. 0-1 Christos Liantas
50. 1-1 Simon Danielsson
73. Varning Rodin Deprem
91. 1-2 Michel Rosencrantz Montero

Laguppställning: Gustaf Franck – Lukas Hjort, Gabriel Fernsten, Axel Påhlsson, Oscar Sandberg (63. Albin Ödberg) – Kevin Johansson, Mikael Loön (k), Mirza Turan (89. Ebrima Jaiteh), Rodin Deprem – Ebrima Jaiteh (70. David Holm), Marcus Karlsson (16. Simon Danielsson, 83. Oliver Kåhed)
Avbytare: Douglas Bjäresten (mv), Simon Danielsson (16), Albin Ödberg (63), David Holm (70), Oliver Kåhed (83), och Viktor Franssila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.