Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Storseger trots utvisning

ÖSK U16 har för vana att överraska. Tyvärr inte alltid positivt, men i gårdagsmatchen på bortaplan mot IFK Eskilstuna bjöd laget på en överraskning av det positiva slaget. Förväntningarna inför matchen var väl inte direkt uppskruvade. I grundseriens två matcher blev det oavgjort: 2-2 på bortaplan och 4-4 hemma.

Efter en tveksam inledning på B-slutspelet med förlust mot mot Västerås IK visade laget upp sig från sin bästa sida på Balsta IP:s gräs i Eskilstuna. Halvtidsledningen med 3-1 såg ut att kunna gå förlorad, när laget fick se anfallaren Abbubakar Abduwalli bli utvisad efter sitt andra gula kort precis i slutet av halvleken. Utvisningen verkar närmast ha fungerat inspirerande för ÖSKarna som vann den andra halvleken med 4-1 – slutresultatet blev alltså 7-2 till gästerna.

Lagets webbsida: Storseger för ÖSK: ”Vi vann med någonting mot två”

Matchfakta (2×40):
03. 1-0 Johannes Hjulström (Gabriel Nyström)
17. 1-1 Alain Amani Biregey
19. Varning Abbubakar Abduwalli
28. 1-2 Abbubakar Abduwalli (Samuel Nielsen)
30. 1-3 Abbubakar Abduwalli (Johannes Hjulström)
40. Varning Abbubakar Abduwalli
40. Utvisning Abbubakar Abduwalli
48. 1-4 Olle Brorsson (Gabriel Yildiz)
51. 1-5 Gabriel Yildiz
59. 1-6 Max Häll (Jonathan Forsberg)
70. 1-7 Max Häll (Jonathan Forsberg)
79. 2-7 Filip Kinaji

Laguppställning: Simon Gustafsson – Oliver Ljunghaga, Carl Henning, Jonathan Forsberg, Joel Nilsson – Gabriel Nyström, Lukas Juhler (41), Gabriel Yildiz (63), Samuel Nielsen (54) – Johannes Hjulström (k) (ut 41), Abbubakar Abduwalli, utv. 40)
Avbytare: Martin Andersson (mv), Olle Brorsson (U15, 41), Dino Salcinovic (U15, 41), Max Häll (54) och Bechir Elsgard (U15, 63)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.