Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Betalt… och kvitterat

ÖSK Söder Dam svarade i våras för en närmast osannolik upphämtning då de besegrade IFK Nyköping. Söder gick då från 1-3 till 4-3 under slutminuterna på GPP IP. Igår på Folkungavallen i Nyköping var det dags för IFK att betala tillbaka.

ÖSK Söder, med en spelare mindre på plan efter Lisa Sundells utvisning i den 70:e minuten kunde ändå kvittera IFKs ledning genom Emma Tivemo i den andra övertidsminuten. Matchen var dock inte slut och inte målfabrikationen heller. IFK Nyköping hann med att göra både 2-1 i den tredje övertidsminuten och 3-1 i den fjärde. Suck!

Efter en dryg timmes spel tilldöms Nyköping en straffspark. Ida Lindell gör en kanonräddning till hörna. En hörna som sedan nickas in. Att förseelsen som föranledde straffsparken skedde utanför straffområdet gjorde väl inte baklängesmålet lättare att ta. Nu verkar det ju av rapporterna att döma inte som om segern var orättvis även om det var en hel del tur inblandad. Men som sagt – Nyköping dominerade matchbilden, men skapade inte mer än en massa hörnor förrän det blev övertid.

För Söder var det motigt värre. Inte bara på grund av baklängesmålen. Söders lagkapten Silvia Erkisi fick lämna planen redan efter 27:e minuten efter en knäskada. Fast den kanske inte är så allvarlig, enligt NA. Lisa Sundell blev som sagt utvisad och lär ha spelat klart den här säsongen. Det var ett rött kort direkt och sådana brukar ge minst två matchers avstängning.

Av serien återstår det nu två matcher. Årets sista hemmamatch på GPP IP nästa helg spelas mot redan nedflyttningsklara Fanna BK. Därefter avslutas serien med en bortamatch mot seriesegrarna Väserås BK 30, som säkert vill passa på att vässa formen inför de två kvalmatcherna till Elitettan.

NA: Kaptenen skadad när ÖSK föll: ”Sjuk match”
Södermanlands Nyheter: IFK vann sanslöst drama
ÖSK Söder Dam: Förlust på tilläggstid

Matchfakta:
17. Varning Silvia Erkisi
65. 1-0 Amanda Nordlie
70. Utvisning Lisa Sundell
70. Varning Emelie Lundqvist
90+2. 1-1 Emma Tivemo
90+3. 2-1 Frida Ahlerup
90+4. 3-1 Saosann ”Sasse” Rammo

Laguppställning: 1. Ida Lindell – 2. Hanna Persson (85. Rachaelle Swami), Lisa Sundell (utv. 70), Emma Östlund, Elin Börjesson – Silvia Erkisi (k, 27.Emelie Lundqvist), Wilma Franssila, Klara Thorsén – Olivia Puhls, Agnes Andersson, Emma Tivemo
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Emelie Lindqvist (27) och Rachaelle Swami (85)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.