Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Bortamatch i Nyköping

ÖSK Söders damlag får göra en lördagsresa till Nyköping för en match mot IFK. En inte helt okänd motståndare för ÖSK Söder som spelat många tuffa matcher mot laget. Senast i en minnesvärd match i våras, då Söder gick från 1-3 till 4-3 i matchens slutminuter.

IFK Nyköping brukar tillhöra topplagen i Södra Svealandsserien och så sent som förra året stod de som seriesegrare då alla mött alla. I år har det dock gått betydligt sämre och under våren såg det länge riktigt kritiskt ut. Efterhand har de dock fått lite bättre ordning på grejorna och har nu i alla fall säkrat fortsatt div 1-spel.

ÖSK Söder Dam har haft en bra höstsäsong och är just nu obesegrade i sex raka seriematcher. I den senaste som var en hemmamatch mot Täby FK såg det väl i och för sig inte så bra ut rent spelmässigt, men eftersom inte heller motståndarna hade någon av sina bätre dagar blev det i alla fall oavgjort (och mållöst).

Till matchen i Nyköping har följande Matchtrupp tagits ut: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Vanessa Mujic, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Emma Östlund, Olivia Puhls, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Det är bara 15 spelare i truppen, vilket tyder på att hösten har börjat sätta sin prägel. Det blir ju ofta så under höstarna, att spelartrupperna av olika anledningar tunnas ut. Med i truppen för första gången är – om jag inte misstagit mig – Vanessa Mujic (-02).

ÖSK Söder Dam: Inför IFK Nyköping borta
Södermanlands Nyheter: Säkrare IFK mot ÖSK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.