Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Åtvidabergsvinst på Kopparvallen

Åtvidaberg tog en halvtidsledning med 1-0 i eftermiddagens U21-match på Kopparvallen. Målet kom i den 40:e minuten genom deras Djurgårdslån Marijan Cosic på en framspelning från Åtvids superrutinerade Björn Westerblad.

På det hela taget en jämn halvlek med chanser åt båda håll. Hemmalagets nog något vassare. Efter en kvart hade Cosic ett skott som tog i överkanten av ribban och alldeles innan målet gjorde Anton Fagerström i ÖSK-målet en jätteräddning på en nick från nära håll. För ÖSKs del var det Jonathan Lundberg som stod för de flesta av farligheterna framför Åtvidabergs mål – både som avslutare och som framspelare. ÖSKs chanser kändes dock  inte tillräckligt heta för att motivera ett mål.

Laguppställning första halvlek: Anton Fagerström – Oscar Sandberg, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring – Alfred Ajdarevic, Mikael Loön, Arvid Brorsson, Rodin Deprem – Simon Danielsson, Jonathan Lundberg
Ersättare: Gustaf Franck (mv), Adam Bark, Isac Eklöf, Gabriel Fernsten, Kevin Johansson, Axel Påhlsson och Mirza Turan


ÖSK inledde andra halvleken riktigt starkt och parkerade mer eller mindre på Åtvidabergs planhalva. Resultatet av trycket blev dock bara fem stycken hörnor under de första fem minuterna av halvleken. Så småningom kunde hemmalaget krångla sig ur pressen och jämna ut spelet.

ÖSK hade bytt in Mirza Turan mot Mikael Loön redan i halvtid och efter en dryg timmes spel byttes ytterligare fem spelare in. Man kunde väl se en viss snegling mot matcherna på fredag och lördag (U19 mot BP) i matchningen av laget. De flesta av A-spelarna hade gjort sitt. Kvar från A-truppen blev Anton Fagerström, Carl Ekstrand Hamrén och Alfred Ajdarevic. Man får väl tyda det som så att det är dessa som för närvarande står längst från att få speltid i Allsvenskan. I de utbyttas ställe kom ett knippe yngre spelare in.

Efter bytena i den 63:e minuten såg Laguppställningen ut på följande sätt: Anton Fagerström – Oscar Sandberg, Gabriel Fernsten, Carl Ekstrand Hamrén, Axel Påhlsson – Alfred Ajdarevic, Kevin Johansson, Mirza Turan, Adam Bark – Simon Danielsson, Isac Eklöf.

Nästan på en gång efter bytena och innan ÖSK hunnit ställa upp sig med nya spelare gör sedan Åtvidaberg 2-0. Det målet såg väldigt mycket ut som ett offside-mål på den spelare som skarvade in bollen i mål. Domaren kanske tyckte att det hade ju blivit mål ändå, vilket det nog hade blivit. I alla fall gick det inte att prata bort målet och protesterna var inte så kraftiga.

Efter Åtvidabergs andra mål rann mycket av matchen ut i sanden. ÅFF behövde inte göra mål och ÖSK fick inte igång något spel att tala om. Det var först under slutminuterna och under den väl tilltagna tilläggstiden som ÖSK kunde testa ÅFFs försvar på allvar igen.

Kredd till matchens domare Tomas Edstrand från Norrköping som nöjde sig med att visa gula kort efter det att Carl Ekstrand Hamrén och Simon Hedlund börjat gruffa lite väl handgripligt med varandra. I övrigt var det inte speciellt mycket nerv i matchen. Det var nog lättdömt.

Åtvidabergs FF: Andra raka seger för U21-laget
NA: U21-allsvenskan: ”Jonis” het men nollad

Matchfakta:
40. 1-0 Marijan Cosic
64. 2-0 Simon Hedlund
78. Varning Carl Ekstrand Hamrén
78. Varning Mirza Turan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.