Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Avslaget på GPP IP

ÖSK Söders damer höll nollan då laget igår mötte Täby FK, men tyvärr gjorde Täby det också. I halvtid sammanfattade Jonas Ask första halvleken på följande sätt.

Jag var på Behrns Arena då och såg på juniorerna men verkar inte ha missat så värst mycket. Av andra halvlek såg jag 35 minuter och jag har en känsla av att skillnaden jämfört med den första inte var så stor. Båda lagen krigade på mittfältet utan att egentligen skapa något som var värt att kallas målchans. Närmast var nog Täby som i slutminuterna fick en gratischans efter det att Stina Koskilampi sparkat ett stort hål i luften. Men en alert ÖSK-back såg faran och fick undan bollen.

Till matchens lirare utsågs den här gången två mittbackar. ÖSKs Emma Östlund prisades från hemmalaget. Inte alls oförtjänt – hon var en av matchens ljuspunkter.

Det blev alltså inte en sjätte seger, men väl en sjätte match utan förlust. Det får tjejerna ta med sig till ett kontraktsäkrat Nyköping, vilka de möter nästa vecka. I övrigt kan man konstatera att serien nu mer eller mindre verkar avgjord. Västerås BK 30 leder med åtta poäng och en överlägsen målskillnad när det återstår nio att spela om. I botten har Telge United skapat sig en viss fördel mot Fanna och Värmbol.

Grönpepparparkens gräsmatta håller ungefär samma kvalitet som en vanlig fotbollsplan på de här breddgradena gör i slutet av april. Här har kommunen investerat i en ny idrottsplats med elljus och stängsel, men inte sett till att fotbollsplanen håller en acceptabel nivå. Vid den här årstiden och med det väder vi haft i år borde planen vara slät som en golfgreen om än något mer långhårig.

ÖSK Söder Dam: 0-0 mot Täby FK
NA: ”Var som om 22 kompisar spelade”

Matchfakta:
63. Spelarbyte Olivia Puhls (ut), Emelie Lundqvist (in)
76. Spelarbyte Agnes Andersson (ut), Linnéa Wetterberg (in)
86. Spelarbyte Hanna Persson (ut), Amanda Nordenby (in)

De 11 som startade: Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Sundell , Klara Thorsén , Elin Börjesson , Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Emma Östlund , Olivia Puhls, Wilma Franssila och Emma Tivemo.
På bänken satt då: Ida Lindell (mv), Rachaelle Swami, Ebba Lundkvist, Linnéa Wetterberg, Anna Meijer, Amanda Nordenby och Emelie Lundqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.