Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U14: Serieseger i P15-kvalet

U14: Glada seriesegrare efter vinstmatchen mot Karlslunds IF.

U14: Glada seriesegrare efter vinstmatchen mot Karlslunds IF. Högerklicka för bättre upplösning.


Kvalserien för deltagande i nästa års regionala P15-serie är nu avgjord. ÖSK Ungdoms starka lag kan nu kalla sig seriesegrare efter att i går kväll besegrat den tidigare serieledaren Karlslunds IF på GPP IP:s väldigt ojämna C-plan.

Underlaget var som sagt inte det bästa, vilket gjorde det svårt att få igång något ordnat passningsspel. ÖSKarna, som i den här klassen och för ovanlighetens skull hade en fysisk fördel mot sina motståndare, dominerade matchbilden i både med- och motvind och kunde rätt enkelt säkra förstaplatsen i kvalserien. Nu var det definitivt inte bara fysiken som fällde utslaget i den här matchen även om den gjorde det lite lättare. Det finns många riktigt bra fotbollsspelare i det här gänget.

Truppen som matchas rätt intensivt av tränarteamet Arne Skotte och Ronny Gustavsson Engdahl kan efter att distriktets säsong är över se fram emot deltagande i två elitcuper. I början av oktober månad skall laget försvara ÖSKs färger i Varbergs Bockstenscup där ÖSK kom 2:a förra året. I gruppspelet kommer ÖSK där att få möta BK Häcken, Halmstad BK och Svalövs BK. En månad senare är det sedan dags för GAIS Open i vilken de flesta svenska elitlagen är representerade.

Matchfakta (2*35).
12. 1-0 Rasmus Gustavsson Engdahl (straff)
20. 2-0 Mahmoud Madadi
24. 3-0 Joel Andersson Segerlind
48. 4-0 0-0 Herman Ragnarsson
68. 5-0 Sam Khalili Motlagh

Matchtrupp: Elliot Lund, Viktor Berséus, Rasmus Gustavsson Engdahl, Jash Narshi, Jonathan Johnsson, Mahmoud Madadi, Jacob Nyström, Joel Andersson Segerlind, Theodor Hessel, Mattias Mannerstål, Herman Ragnarsson, Sam Khalili Motlagh, Adam Pragnert, Sebastian Forsberg (k, Hampuz Cederlind (mv) och Emil Olofsson (mv)


Tillsammans med ÖSK blir det Karlslunds IF och IK Sturehov som kommer att representera Örebrodistriktet då serien spelas nästa år. De senare passerade BK Forward i den sista serieomgången och tog platsen tack vare en bättre målskillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.