Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Börjes kanoner sänkte Sätra

Elin Börjessons två frisparksmål gav ÖSK Söders damer en trevlig trepoängare vid besöket på Sätra Bollplan.

Elin Börjessons två frisparksmål gav ÖSK Söders damer en trevlig trepoängare vid besöket på Sätra Bollplan.


Två frisparksmål av Elin Börjesson blev skillnaden när ÖSK Söder besegrade Sätra SK i vad som i alla fall på förhand såg ut som en väldigt svår bortamatch. Men kanske är ÖSK Söder Sätras bogeyteam på Sätra BP. Förra året blev det nämligen också en förlust för dem, då Söder vann med 4-1.

Efter en mållös första halvlek tog Söder ledningen en knapp kvart in i den andra genom Olivia Puhls framspelad av Agnes Andersson. Sätra svarade för en snabb kvittering innan Elin lät sin vänsterfot tala (fast det lär ha varit högerskott vid båda målen, rapporteras det). Elins frisparkar verkar vara på väg att bli ett riktigt vasst anfallsvapen för ÖSK Söder. I förra veckans match mot Boo FF var det ju hennes frispark som skapade den situation som det så småningom blev mål på.

Det här blev Söders femte raka vinst. Laget har med andra ord i sann ÖSK-anda hittat en riktigt bra höstform.

Söders seger (och Sätras förlust) innebär att Västerås BK30 nu har fått guldläge för ett avgörande ryck. Med en på papperet lätt match i morgon (mot Fanna BK) ligger de vid vinst av denna sex poäng före, har fortfarande en match mindre spelad samt dessutom en överlägsen målskillnad.

NA: Börjesson tvåmålsskytt när ÖSK Söder vann
ÖSK Söder Dam: Det går bra nu!
Sätra SK: Tungt på alla sätt!
Sätra SK: Massor av fina foton från matchen på Sätras Facebooksida.

Kamp i Söders försvarsområde med Emma Östlund i fokus. (Foto: Sätra SK).

Kamp i Söders försvarsområde med Emma Östlund i fokus. (Foto: Sätra SK).

Matchfakta:
39. Varning Joline Jakobsson
53. 0-1 Olivia Puhls (Agnes Andersson)
57. 1-1 Edina Begovic
73. 1-2 Elin Börjesson (frispark direkt i mål)
77. 1-3 Elin Börjesson (frispark direkt i mål)

De 11 som startade: Ida Lindell (mv), Hannah Uhlan (k), Lisa Sundell (62. Lisa Lindahl), Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Agnes Andersson (76 Silvia Erkisi), Emma Östlund, Olivia Puhls, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist (46 Klara Thorsén).
På bänken satt: Hanna Persson, Lisa Lindahl, Klara Thorsén, Silvia Erkisi, Linnéa Wetterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.