Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Bussen går till Sätra

ÖSK Söders damer avfärdade förra veckan serietvåorna från Boo FF med matchens enda mål. Som belöning för den bedriften kommer de även det här veckoslutet att få möta serietvåan. Som sedan sist bytt identitet till Sätra SK.

Hemmalaget, beläget i Stockholms södra förorter är en dedikerad dam- och flickfotbollsklubb. Under klubbens historia har man upplevt både berg och dalar. Under säsongerna 1978-1980 spelade de i Sveriges högsta damserie. År 2002 hittar man dem i Sveriges näst högsta serie som då hette div 1. Därefter rasade de genom seriesystemet och återfanns år 2009 i div 5. Där och då påbörjades en imponerande klättring uppåt. År 2010 och 2011 spelade de i div 4. År 2012 i div 3. År 2013 och 2014 i div 2 för att sedan inför fjolårssäsongen ta steget upp i ettan. Första återkomståret placerade de sig i mitten av tabellen en poäng efter ÖSK Söder. I år är de redan med och utmanar i toppen.

Vårmötet mot ÖSK Söder slutade med en Sätraseger med 2-1. Framträdande spelare i Sätra är Jackie Kisch Brunzell som delar skytteligaledningen med 17 mål på 16 matcher. Även Edina Begovic, tidigare i IFK Nyköping, brukar veta var målet är beläget.

ÖSK Söder kan se tillbaka på en svit med fyra matcher utan poängförlust. Frågan är om det skall bli en femte. Bloggen är inte helt övertygad – årets lag från Sätra ser riktigt starkt ut. Till matchen räknar ÖSK Söder med att kunna disponera följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Fortfarande saknas Josefine Zandén, lagets bästa målskytt den här säsongen. Förhoppningsvis har Emma Tivemo bevarat målformen från tidigare i veckan, då hon gjorde sex stycken i en U-match mot Västerås BK30. Hannah Uhlan, som väl gör sin sista match för ÖSK Söders damer innan hon flyttar till USA, gjorde mål förra gången Söder var i Sätra. Hon får gärna göra det igen.

ÖSK Söder Dam: Sätra SK borta…
Bättre stadsdel: Sätra SK – Örebro SK söder

Sätra BP 1 kl 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.