Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK tackade nej till bud på Broberg

I morgon stänger de flesta europeiska transferfönster. Jag trodde att i och med Astrit Ajdarevics skada i matchen mot Falkenberg så försvann det sista hotet mot ÖSKs hösttrupp.

Men kanske ändå inte. Enligt Expressen finns det ett intresse från Azerbaijan för ÖSKs Martin Broberg . FC Gabala, klubben ifråga, har kvalificerat sig för spel i Europa League och anser att de behöver förstärka truppen. Enligt tidningen skall ÖSK ha erbjudits ett transferpris på ca. 1 mkr som man tackat nej till eftersom man ansåg det vara för lågt.

FC Garbala var för mig, måste jag erkänna, ett helt okänt namn. Klubben har dock kvalificerat sig för spel i Europe League och har på vägen dit slagit ut lag som MTK Budapest och Lille OSC (!) för att sedan i play-off besegra NK Maribor. Så helt värdelösa kan de väl inte vara. I klubben spelar Malmö FFs tidigare vänsterback Rickarinho.

Magnus Sköldmark vill överhuvud taget inte kommentera den påstådda affären eller om det finns intresse för Broberg från något annat håll. Vilket väl bör ses som ett tecken på att sista ordet ännu inte är sagt i saken. Fast om man skall komma överens måste det ske senast i morgon.

För Martin Brobergs skull hoppas jag att affären inte blir av. För Martins del är det säkert mycket bättre att göra en bra höst hos ÖSK och sedan ta diskussionen om det nya kontrakt med ÖSK eller med en klubb i ett mer civiliserat fotbollsland.

Expressen: Örebro nobbade bud på Martin Broberg
NA: ÖSK nobbade EL-klubbens bud på Broberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.