Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Revansch på Gefle

När ÖSK U19 mötte Gefle på bortaplan i juni blev det förlust med 2-0 och vad värre var tre stycken gulkortsutvisningar. Gefle spelar väldigt fysiskt och då lät sig ÖSKarna provoceras. Till hemmamatchen hade ÖSKarna lärt sig sin läxa. De höll sig i skinnet trots att en av Gefles spelare påminde en hel del om Markus Rosenberg i sin användning av armbågarna. Tack vare två mål i första halvlek av Marcus Karlsson samt ett sent mål av Simon Danielsson kunde hemmalaget boka in en med tanke på bortamötet tillfredsställande seger.

Rickard Torstensson såg efter matchen både bra och dåliga saker. ”Det var dåligt passningsspel med många tekniska fel. Men en bra inställning och ett hårt arbete gav ändå en seger”. Spelmässigt var det gästerna som hade stora delar av matchen, men de skapade få klara chanser. ÖSK hade svårt att få till något ordnat spel och tappade boll alldeles för ofta. Skönt därför när Marcus Karlsson efter en kvart gav hemmalaget ledningen med 1-0. Marcus stressade sig till bollen i straffområdet och ur en snäv vinkel kunde han sätta upp den högt vid bortre. En kvart senare kunde han dessutom göra sitt andra mål för dagen. Men för det målet skall William Gunnarsson ha minst lika mycket kredd. Wille stötte upp från sin högerbacksplats, sprang förbi sin försvarare på utsidan längs med kortlinjen och spelade sedan snett inåt bakåt till Marcus som sköt direkt på rullande boll.

Gefle behöll initiativet i inledningen av andra halvlek. ÖSK stod emot bra trots den fysiska behandlingen även om Axel Påhlsson fick lov att gå av efter att fått två smällar mot huvudet. Gästernas anfallsspel var dock rätt primitivt med många inlyfta bollar som Douglas och backlinjen hade bra grepp om. Sista kvarten tar sedan ÖSK över matchen totalt och skapar ett halvdussin chanser innan Simon Danielsson kan avsluta målgörandet framspelad av Kevin Johansson.

Det var mycket av en bra dag på jobbet för ÖSK över den här matchen. De fick jobba hårt, tappade mycket boll, städade upp efter egna misstag och tog vara på sina chanser, när de väl kom. Inget sprudlande champagnespel, men väl en välförtjänt gnetseger.

Gefle IF: Förlust borta mot Örebro

Matchfakta:
16. 1-0 Marcus Karlsson
29. 2-0 Marcus Karlsson (William Gunnarsson)
55. Varning Viktor Franssila
88. 3-0 Simon Danielsson (Kevin Johansson)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – William Gunnarsson (75, lårskada), Viktor Franssila (k), Axel Påhlsson (61), Albin Ödberg – Oliver Kåhed (ut 66, in 75), Kevin Johansson, Mikael Loön, Rodin Deprem (72) – Ebrima Jaiteh (72), Marcus Karlsson (46)
Avbytare: Gustaf Franck (mv), Oscar Sandberg (46), Gabriel Fernsten (61), Arvid Brorsson (66), Viktor Walldén (72), Simon Danielsson (72) och Mirza Turan.

Matchningen tog hänsyn till att ÖSK spelar en U21-match på måndag (borta mot Degerfors).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.