Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder/Ungdom DM-segrade i F16

DM-segrare 2916 u klass F16. (Foto ÖSK Söder Dam).

DM-segrare 2916 u klass F16. (Foto ÖSK Söder Dam).


Ett kombinationslag från ÖSK Söder och ÖSK Ungdom tog idag för femte året i följd hem årets DM-tecken i klass F16. Tyvärr var det bara tre lag anmälda i årets tävling som därför avgjordes i ett gruppspel, där alla (ÖSK, Adolfsberg och Yxhult) mötte varandra en gång.

ÖSK hade ett visst grepp om DM-medaljerna redan före dagens match tack vare 6-0 segern mot Yxhult. Oavgjort i dag hade räckt. Men några sådana planer hade de säkert inte i ÖSK-lägret- De svartvita kunde ställa ett starkt lag på benen med flera spelare som redan har hunnit skaffa sig rutin från div 1 spel med damseniorerna.

Det blev också en ÖSK-seger med komfortabla 3-0 efter mål av Agnes Andersson, Linnea Wetterberg och Olivia Rundberg.

Tack vare DM-segern har flickorna gått vidare och får vara med och spela om SM för klass F16 – en tävlingsmässig egenhet i Fotbollförbundets matchkalender.

ÖSK Söder Dam: Segrare i F16-DM

ÖSKs matchtrupp bestod av följande spelare: Stina Koskilampi (mv), Ebba Lundkvist , Klara Albertson, Erica Andersson, Medina Secovic, Olivia Rundberg, Julia Andersson, Linnéa Wetterberg, Agnes Andersson, Emma Pettersson, Vanessa Mujic, Cornelia Fernsten, Clara Ebba Linnéa Ståhl, Emma Östlund (k), Elin Löfgren, Ninsun-Sima Bahho och Lisa Davidsson.


För flickorna i den yngre DM-klassen gick det inte riktigt lika bra. De förlorade sin DM-final mot KIF Örebro som vann med 1-0.

I F14-laget spelade: Lisa Davidsson, Eila Wennerholm, Erica Andersson, Sanna Lundström (k), Tilda Ståhl, Tilde Brunke, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Ema Ribic, Vanessa Mujic, Fanny André, Ellen Beijer, Olivia Rundberg, Amanda Södergren, Mathilde Bjaaland och Alma Larsson.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.