Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Delad poäng då slutspelet inleddes

Jönköping Södra har av någon anledning blivit något av ÖSK-juniorernas bogey team. Tre gånger har de tidigare mötts det här året (serier och ligacup) och det bästa resultatet ÖSK fått med sig var ett oavgjort resultat på bortaplan. ÖSK fick sedan faktiskt även en fjärde möjlighet att hyfsa till statistiken när de två juniorlagen för kvällen omdöpta till U21 möttes på Behrn Arena.

Med den här matchen inklämd mellan en allsvensk och en cupomgång fanns det väl inga andra möjligheter än att låta juniorerna ta smällen helt på egen hand. ÖSK spelade helt och hållet med 97-or och 98-or medan Jönköping hade satt 99-or på bänken och några även i sin startelva. För ÖSKs del gällde det även att ha den kommande lördagsmatchen mot Gefle i åtanke, vilket till en del förklarar hur laget disponerades.

Precis som vid det senaste mötet visade J-Södra upp ett rakt spel där man satsade på snabba omställningar. Och precis som senast resulterade detta i ett ledningsmål efter en rak passning mellan ÖSKs mittbackar i kombination med en anfallare som kom i en snabb djupledslöpning. Gustaf Franck kom ut på mellanhand och fick se sig rundad.

Jämnt och lite omständligt spel från ÖSKs sida under resten av halvleken innan laget slog till med två snabba mål under de sista tre minuterna. Först är det Viktor Walldén som driver in med bollen centralt innan han friställer Simon Danielsson som hittat en fri plats till vänster. Simon är rätt säker i den typen av lägen när han får lite tid på sig och därmed var det utjämnat. Dessutom hann ÖSK med att faktiskt även ta ledningen. Marcus Karlsson passar William Gunnarsson som från ett Coutinho-läge lite överraskade kan ge sitt lag ledningen. Dock inte genom ett skott inskruvat vid bortre utan ett rakt hårt som går in vid närmsta stolpen. Det blev även det sista som William gjorde i den här matchen. När andra halvlek började var både han och Marcus Karlsson utbytta – förmodligen med Gefle-matchen i åtanke.

Under den första kvarten av andra halvlek såg det ett tag ut som om ÖSK var på väg att köra över sina motståndare. Med ett massivt spelövertag och flera skapade chanser såg det ut som en tidsfråga innan trean skulle komma. Det gjorde den inte utan Jönköping kunde i stället vrida över resultatet till sin fördel. Kvitterat genom en straff efter det att den provspelande mittbacken Andreas Niaifar (-98, AFK Linköping) råkat fälla en jönköpingsspelare. Det var nog inte så illa menat, även om straffen såg solklar ut. Några minuter senare återtar sedan J-Södra ledningen efter det att ÖSK inte kunde rensa sitt straffområde utan en boll styrts framför fötterna på en motståndare. Precis vid bortre så det blev ett enkelt mål.

Hemmalaget skall ha en eloge för att de inte gav upp utan i stället slutforcerade för att få till en kvittering. Det lyckades också till slut. Kevin Johansson hittade Hampus Lundgren ute till vänster med en öppnande passning. Hampus inlägg nådde sedan fram till Rodin Deprem vid bortre och han kunde enkelt fösa bollen över mållinjen. Rodin fortsatte därmed att göra mål i varje match, sedan han kom över från Rynninge.

”Jag hade hellre sett att det blev 0-0 eller 1-1”, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. Han var nöjd med försvarsspelet i den första halvleken, då han tyckte att man kontrollerade spelet rätt bra. I andra halvlek blev anfallsspelet rakare och bättre, men då blev avståndet mellan lagdelarna ibland blev lite väl stort.

Matchfakta:
22. 0-1 Kalle Ekman
42. 1-1 Simon Danielsson (Viktor Walldén)
45. 2-1 William Gunnarsson (Marcus Karlsson)
72. 2-2 Chadi Aoun (straff)
77. 2-3 Max Johansson
92. 3-3 Rodin Deprem (Hampus Lundgren)

Laguppställning: Gustaf Franck – Lukas Hjort, Gabriel Fernsten, Andreas Niaifar, Axel Påhlsson – Viktor Walldén (63), Mikael Loön (78), Mirza Turan (78), William Gunnarsson (ht) – Simon Danielsson, Marcus Karlsson (ht)
Ersättare: Ebrima Jaiteh (ht), Hampus Lundgren (ht), Rodin Deprem (63), Kevin Johansson (78), Oliver Kåhed (7) och Albin Ödberg, Simon Gustafsson (mv, U16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.