Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger mot Motala AIF

ÖSK U17 mötte i går förmiddag Motala AIF i en match i pojkallsvenskan. På papperet såg det inte så svårt ut – motståndarna har verkligen inte rosat marknaden det här året utan delar sistaplatsen i serien med LB07. De visade sig dock vara bättre än vad tabellpositionen antydde. Visserligen var ÖSK i ledningen i halvtid, men bara med 1-0. Hemmalaget borde nog ha gjort något eller några mål till, men även Motala skapade en del. Minuterna innan ÖSK tog ledningen fick de se en straffsituation bortvinkad och precis innan halvleken var över tvingade de ÖSKs målvakt Simon Bladh till en kvalificerad räddning.

Andra halvlek blev sedan något bättre ur ÖSKs synvinkel med ytterligare två inspelade mål utan att släppa till alltför mycket bakåt. Gästerna anföll ofta optimistiskt och med många anfallare, men tvingades av ÖSKs backlinje att ta avslut från rätt långt håll. Avslut som de dessutom hade fruktansvärt svårt att få på mål.

Hemmalaget blandade och gav matchen igenom. Med väldigt fina sekvenser ena minuten bara för att slarva bort boll och initiativ i den andra. En bidragande orsak var att nog ÖSK fick lov att göra en hel del spelar- och platsbyten under matchen, vilket gjorde det svårt för spelet att sätta sig.

ÖSK tog ledningen efter 19 minuter då Odilon Sangwa var på rätt plats för att slå in en retur som Motalas målvakt tvingats lämnat på ett skott av Adam Leijon. Efter en timme kunde Albin Zidaric bredsida in 2-0 efter att Adam Bark lurat några Motalaförsvare att köpa korv. Adam kunde sedan själv servera Albin en riktigt fin macka. Adam själv avslutade målgörande med fem minuter kvar av matchen med ett 45-gradersskott som gick in vid bortre. Sebastian Ternevid stod för den öppnande passningen.

Lite blandad kvalitet på insatserna den här gången med en hel del onödigt tappade bollar. Backlinjen var stabil med följsamt och bra spel av mittbackarna utmärkt sekunderade av sina två ett år yngre ytterbackar. Simon Bladh i målet var säker och väldigt bra på att snabbt få bollen i spel.

Matchfakta:
19. 1-0 Odilon Sangwa (Adam Leijon)
61. 2-0 Albin Zidaric (Adam Bark)
85. 3-0 Adam Bark (Sebastian Ternevid)

Laguppställning: Simon Bladh – Lucas Parkedal Stenfelt (87), Joseph Spångberg, Edwin Lundkvist, Manne Ljunghaga – Isac Eklöf (ut 36, in ht), Henrik Westher (71), Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Odilon Sangwa (ut ht, in 55), Adam Leijon (55)
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Albin Zidaric (in 36, ut 87), Sebastian Ternevid (71), Joel Nilsson (87), Gabriel Yildiz (87), Max Häll, Lukas Julher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.