Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: tredje raka

ÖSK Söders damer var på eftermiddagen i Katrineholm och hämtade hem tre poäng. Motståndare var nästjumbon DFK Värmbol och då finns det väl bara ett resultat som gäller? Nejdå, Värmbol har starat hösten bra och deras match mot söderdamerna var något av en värdemätare på hur mycket bättre de är nu än vad de var i våras.

Inte tillräckligt mycket bättre än att de fick se sig besegrade med 2-0 av Söder som därmed bokade in sin tredje trepoängare på raken. Segerskytt och matchhjälte (som en del gillar att skriva) blev Emma Tivemo som gjorde båda målen. Både passningarna kom från Olivia Puhls framspelningsfot så vi får väl utse henne till assisterande matchhjälte.

Tack vare segern försvarade Söder sin fjärdeplats. De kommer nästa helg att få bekänna färg på allvar eftersom serietvåorna från Boo kommer till GPP. Men innan dess är det en cupmatch mot damallsvenska topplaget Eskilstuna United som skall stökas undan (onsdag på GPP IP).

ÖSK Söder Dam: Trotjänare avgjorde mot Värmbol
NA: ÖSK vann – nu väntar cupmatch mot champions league-laget

Matchfakta (Söder Dams twitterflöde):
55. 0-1 Emma Tivemo (Olivia Puhls)
78. 0-2 Emma Tivemo (Olivia Puhls)
88. Spelarbyte Olivia Puhls Ut, Hannah Uhlan in.

Laguppställning: Stina Koskilampi – Lisa Sundell, Lisa Lindahl, Emma Östlund, Elin Börjesson – Silvia Erkisi (k), Wilma Franssila, Emelie Lundqvist – Olivia Puhls (88. Hannah Uhlan), Josefine Zandén, Emma Tivemo
Ersättare: Ida Lindell (mv), Hannah Uhlan, Hanna Persson och Klara Thorsén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.