Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Bortamatch mot Värmbol

Efter att ha fått stå över den senaste serieomgången på grund VIK:s avhopp blir det i morgon dags igen för ÖSK Söders damer att jaga div 1-poäng. Helt utan fotboll har laget dock inte varit. I veckan spelades två minimatcher i DM-gruppspelet mot Sköllersta och IFK Hallsberg, vilka gav positivt resultat och en del mål.

Söndagsmotståndarna från Värmbol verkar ha satsat på ett traditionellt ÖSK-upplägg för sin säsong. Dvs. en svag vårsäsong följd av en starkare höst. Det blev inga poäng alls under våren (utom möjligen mot VIK, men de är i så fall borta nu). Höstsäsongen inleddes med ett oavgjort bortaresultat (0-0) mot serieledarna från Västerås BK30. Därefter körde Värmbol över sina två bottenkonkurrenter Telge och Fanna innan det blev en poängnolla mot Älvsjö. Det sistnämnda kan som bekant hända de bästa.

Nu är blir det alltså dags för ÖSK Söder att syna de sörmländska höstformen. Styrkta av inte bara DM-segrarna utan även av vinsten på Gotland för 2 veckor sedan hoppas man på ytterligare en trepoängare. Dessutom gäller det väl att slipa på försvarsspelet inför den kommande veckans cupmatch mot Eskilstuna United.

Till Katrineholm reser söderdamerna med följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Jämfört med den trupp som besegrade P18 i den senaste seriematchen saknas Joline Jakobsson och avstängda Sophie Pettersson. Tillkommer har kvartetten Ida Lindéll, Hanna Persson, Lisa Lindahl samt nyförvärvade Wilma Franssila gjort.

Matchen spelas på Backavallens naturgräs och börjar en halvtimme före ÖSKs match mot AIK (alltså 17:00).

ÖSK Söder Dam: Dags för div. 1 igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.