Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK-lag vidare i DM

Båda de ÖSK-lag som spelade DM-matcher igår gick vidare.

Söder Dam.
ÖSK-dam segrade programenligt i gruppspelssammandragningen i Sköllersta. Kombintionslaget från IFK Hallsberg och Vretstorp besegrades i kvällens första mål med knappa 2-1. Motståndarna fick bara en av sina två bonusstraffar över mållinjen, vilket underlättade uppgiften. Målgörare var Josefine Zandén redan i den andra minuten. Agnes Andersson säkrade sedan Söders seger i den elfte minuten.

Inte heller Sköllersta i match nr 2 fick in mer än en av sina bonusstraffar. Och precis som i den första matchen neutraliserades effekten av den mer eller mindre omgående. Den här gången av Emma Tivemo redan i den första matchminuten. Sedan rullade det på och när den sista sparken var avklarad hade Söder Dam vunnit med 6-2. Målgörare var Emma Tivemo (2), Wilma Franssila, Josefine Zandén, Agnes Andersson och Sophie Pettersson.

Så till skillnad mot förra året gick Söderdamerna vidare till DM-semifinalerna. I en av dessa kommer de att få möta endera av KIF Örebro, Rynninge IK eller Yxhult IK. De sistnämnda kvalificerade sig som bästa tvåan i de tre grupperna.

ÖSK Söder Dam: Vidare i Eksjöhuscupen


P16.
Pojkarna i den äldre DM-klassen verkar ha haft en tuff uppgift. Överraskningslaget Mariebergs IK kvitterade två gånger om innan Adam Bark (inlånad från U17-truppen) avgjorde med sitt andra mål för kvällen. En utvisning för Marieberg gjorde möjligen sitt till för att ÖSK skulle kunna boka in en finalplats.

I finalen kommer ÖSK att få möta segraren mellan BK Forward och IFK Kumla.

Lagets hemsida: Matchreferat ÖSK – Mariebergs IK DM P16 2016

Matchfakta (2*40):
07. 1-0 Fredrik Karlsson (Gabriel Yildiz, hörna))
20. 1-1 Joel Thyberg
43. 2-1 Adam Bark (Johannes Hjulström, Jonathan Forsberg)
46. 2-2 Kristian Stankovic
58. Utvisning William Åberg
62. 3-2 Adam Bark (Max Häll, Jonathan Forsberg)

Laguppställning: Simon Gustavsson (k) – Carl Henning (ht), Manne Ljunghaga, Fredrik Karlsson, Joel Nilsson – Malcolm Stolt, Johannes Hjulström (60), Lukas Julher (ht), Adam Bark – Gabriel Yildiz (68), Odilon Sangwa (60)
Avbytare: Martin Andersson (mv), Gabriel Moshél (U15, ht), Jonathan Forsberg (ht), Abbubakar Abduwalli (60), Max Häll (60), Samuel Nielsen (68) och Oliver Ljunghaga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.