Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM – (ons)dag

Vi har två eller kanske snarare tre DM-matcher som skall avgöras idag.

ÖSK Söder Dam.
Örebrodistriktets damlag har ett lite annorlunda format för att avgöra sitt distriktsmästerskap. Lagen möts till att börja med i ett minigruppsspel. För ÖSK Söders del innebär detta att man kommer att på Sköllervallen få möta Sköllersta och kombinationslaget från IFK Hallsberg/Vretstorp. I sin första match ställs laget mot förloraren mellan dessa två lag. I den andra matchen möter man sedan vinnaren. Matchtiden är 2*20 minuter, vilket innebär att det blir totalt 80 minuter för båda matcherna tillsammans. Precis som på herrsidan tillämpas bonusstraffar. Tiden för att komma ikapp och gå förbi blir med det här spelmodellen knappt hälften av vad herrlagen har till förfogande.

Söderdamerna börjar sina matcher kl. 19:00 resp 20:00. Domare i alla tre matcherna är Visar Xhemshiti från Örebro (utan några linjemän).

Till DM-matcherna har Söders tränare kallat följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Elin Börjesson, Amanda Nordenby, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Rachaelle Swami, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Det blir alltså Söderdebut för sommarens två nyförvärv Rachaelle Swami och Wilma Franssila.

ÖSK Söder Dam: Dags för Eksjöhus cup 2016


ÖSK U16.
ÖSK U16 har nått semifinalen i den äldre pojkklassen genom att besegra Nora BK med 6-1. I semin väntar nu Mariebergs IF som överraskade genom att i sin kvartsfinal besegra Karlslunds IF med 3-2 efter att ha legat under med 0-2 i halvtid.

ÖSK har kallat en stark Matchtrupp: Simon Gustavsson (mv), Martin Andersson (mv), Gabriel Moshél (U15), Manne Ljunghaga, Fredrik Karlsson, Carl Henning, Joel Nilsson, Malcolm Stolt, Jonathan Forsberg, Lukas Julher, Adam Bark, Gabriel Yildiz, Odilon Sangwa, Abbubakar Abduwalli, Max Häll, Johannes Hjulström, Samuel Nielsen och Oliver Ljunghaga.

Matchen spelas på Behrn Arena och börjar kl. 19:30. Domare är Vidar Ander från Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.