Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Broberg har sagt upp kontraktet

FotbollDirekt skriver, att Martin Broberg har sagt upp sitt kontrakt med ÖSK. Han är således fri att gå vidare till en annan klubb eller att omförhandla sitt avtal med ÖSK.

Inte så konstigt som det i första hand verkar. Broberg kom från en iskall bänk i Djurgården med en tränare som inte ville ha med honom att göra till ett fyraårigt kontrakt med ÖSK. Med tanke på hans begränsade speltid och bristande framgångar hos Djurgården var det väl heller inte det allra bästa kontraktet han fick, när han skrev på för Sportklubben.

Med tanke på den långa kontraktstiden och hans osäkra status fanns det med största sannolikhet en möjlighet för båda parter att avsluta kontraktet i förtid. En kontrollstation halvvägs genom kontraktstiden. Nu gick det väldigt bra för Broberg under fjolåret, vilket innebär att hans marknadsvärde och löneförväntningar bör ha ökat väsentligt. Han bör nu alltså kunna förhandla fram bättre anställningsvillkor med ÖSK eller med någon annan klubb.

ÖSK verkar i princip redan ha förberett sig för den här situationen. Med Sema, Omoh och Ayaz har klubben redan nu tre spelare som kan konkurrera om de två kantpositionerna. Fyra yttrar vore nästan för en för mycket.

Att Broberg stannar kvar hos ÖSK är nog mindre troligt. ÖSKs begränsade ekonomiska resurser gör att de inte kan bjuda emot om någon av de större klubbarna vill ta över honom.

Principresonemang.
Så länge som ÖSKs löpande intäkter är statiska kommer klubben att ha väldigt svårt att förnya kontrakt till förbättrade villkor. I princip innebär varje löneökning, att någon annan i truppen måste få en sänkning av samma storlek. För något år sedan drog man ner storleken på A-lagstruppen för att kunna erbjuda bättre villkor för sina spelare, men den lösningen går inte att upprepa. Mycket mindre än vad truppen är idag får den inte bli.

Fotbolldirekt: Stjärnan bryter med Örebro – har utnyttjat klausul

Lite tråkigt är det väl att den här typen av nyhet ”avslöjas” av en websida som Fotbolldirekt. Jag tycker att ÖSK själva hade kunnat meddela att kontraktet sagts upp, när det sades upp. Det är ju i alla fall inte något de kan hemlighålla. Det ser spelarens agent till om inte annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.