Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: DG ut och Besara in?

Det har onekligen varit bra drag genom sommarfönstret det här året. Och inte verkar det att vara slut på rörelserna än, fastän vi nu nått fram till kvällen på dagen före fönsterstängardagen.

DG nästan i Borås?
Enligt Expressens Daniel Kristofferson så är en övergång till Elfsborg nära för ÖSKs ytter. Enligt honom är det nu bara små detaljer som återstår innan DG kan presenteras som ett sent nyförvärv hos Elfsborg.

Det har ju ryktats tidigare om intresse från Elfsborg sida som skulle ha manifesterats i ett kontraktsförslag för nästa år. Nu har Marcus Rodhén lämnat dem och antagligen känner de att de kan kosta på sig att köpa loss en ersättare redan nu.

Besara till ÖSK?
En av de små återstående detaljerna skulle möjligen kunna vara om ÖSK kan göra klart med Nahir Besara. Besara är klubblös efter att ha lämnat/fått sparken från turkiska Göztepe. En inte helt ovanligt slut på en turkisk vistelse för svenska fotbollsspelare.

Expressen: DG till Elfsborg

Om affärerna går igenom skulle jag nog säga att ÖSK har bytt upp sig. DG kan ju vara väldigt bra, men skapar inte så värst mycket på egen hand. Han är beroende av att det finns någon som slår de rätta bollarna som han kan springa på. Mot lågt spelande försvar är han dessutom inte så bra eftersom hans teknik bygger på snabbhet med boll och inte bollkontroll i trängda lägen.

Besara är – om jag kommer ihåg rätt från när han spelade med Hammarby – mer av en kreatör som dessutom gör mål (ibland). Med honom på en kant i stället för DG kommer ÖSK onekligen att bli mer av ett spelande och mindre av ett springande lag.

Magnus Sköldmark verkar faktiskt inte helt avvisande då NA tar upp namnet med honom. Så det finns väl substans bakom ryktet även om allt ännu inte är klart. Besara vill givetvis ha något klart nu innan sommarfönstret stänger. Det har tidigare ryktats om att han skulle vara aktuell för GIF Sundsvall, men ÖSKs intresse väger nog tyngre.

NA: Sköldmark om Besara: ”Vi har hört oss för”
Sundsvalls Tidning: Han kan bli GIF:s nästa värvning – offensiv mittfältare på besök i Sundsvall

Nu är det väl inte hela världen om ÖSK inte får in Besara fastän DG lämnar. Med Sema, Ayaz och Omoh har ÖSK gott om kantspelare att fylla upp ett eventuellt tomrum med.

Nahir Besara - Spelarstatistik från SvFF.

Nahir Besara – Spelarstatistik från SvFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.