Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Grundserien avslutas borta mot Djurgården

I kväll avslutas grundserien av årets U21-allsvenska. ÖSK reser till Stockholm för att på Kaknäs möta ett starkt lag från Djurgården. Vid de här laget har inget av lagen inte så mycket att spela för – om de någonsin har haft det. Djurgården ligger på en ohotad andraplats i serien och har redan kvalificerat sig för A-slutspelet. För ÖSKs del är det B-slutspel som gäller oberoende av utgången av dagens match. ÖSK har nog ändå förhoppningar om att inte bli sist i gruppen. Något de kan bli om de förlorar mot Djurgården och om Gefle samtidigt tar poäng mot GIF Sundsvall.

ÖSK har kallat en ungdomlig Matchtrupp som huvudsakligen består av spelare från U19-truppen: Viktor Franssila, Rodin Deprem (ny spelare [-98] från Rynninge IK), Kevin Johansson, Arvid Brorsson, Lukas Hjort, Mirza Turan, Mikael Loön, Viktor Walldén, Alex Hahne, Albin Ödberg, Jonathan Lundberg (A), Axel Påhlsson, Carl Ekstrand Hamrén (A), Simon Danielsson, Anton Fagerström (mv, A) och Gustaf Franck (mv).
Saknas här gör väl Ajdarevic junior, samt möjligen även Ayaz och Omoh. Speciellt Ayaz borde väl må bra av att få mer speltid.


Djurgården har på sin webbplats aviserat en som vanligt stark trupp, vilken ÖSK nog kommer att få svårt att rubba. Det kan ju i sammanhanget vara värt att nämna att Djurgården har 26 spelare i sin A-trupp och dessutom riktigt duktiga juniorer, så deras möjlighet att sätta ihop slagkraftiga lag är rätt så bra. Dessutom har Djurgården sedan några dagar tillbaka en ny tränare på plats och han vill nog se så många av sina spelare som möjligt i matchsituationer – även om det bara är i en U21-match mot Örebro SK. Samtidigt som A-truppsspelarna säkert vill visa sig från sin bästa sida.

Djurgårdens startelva: Hampus Nilsson (A) – Ruben Appelblom (U19), Marcus Hansson (A), Markus Enström (U19), Wilhelm Loeper (U19) – Seon-Min Moon (A), Jesper Karlström (A), Besard Sabovic (A), Mark Mayambela (A) – Amadou Jawo (A), Tino Kadewere (A)
Avbytare: Oscar Jonsson (U21), Patrik Pettersson Hafoka (U17), Filip Tasic (U21), Daniel Berntsen (A), Joseph Ceesay (U19)

Matchen spelas på Kaknäs IP och börjar kl. 17.


Vad händer sedan?
När grundspelet är klart byter U21-serien skepnad och kallas slutspel. Lagen från U21 Allsvenskan och U21 Superettan blandas i nya kombinationer med målsättningen att det inte skall bli alltför långa och besvärliga resor.

SvFF (eller om det nu är SEF i det här fallet) har bestämt följande.
B-slutspel:
10 klubbar från Allsvenskan och 14 klubbar från Superettan. Dessa 24 lag delas in i sex fyrlagsgrupper med spel hemma-borta, så att alla klubbar garanteras minst 20 matcher (14 i gruppspelet och 6 i slutspelet).
Gruppsammansättning i B-slutspelet:
De åtta högst rankade på den allsvenska nivån möts i två geografiska fyrlagsgrupper. Övriga 16 (de två lägst placerade i Allsvenskan samt de 14 återstående i Superettan) delas in geografiskt lämpliga fyrlagsgrupper.

Tillägg. När man skriver de två lägst placerade lagen menar man möjligen kombinerat i både U21 Norra och Södra. I så fall kan ÖSK faktiskt undvika en grupp med lag från Superettan om Falkenberg i den Södra U21 Allsvenskan inte tar poäng mot Elfsborg i deras sista match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.