Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust mot Djurgården

ÖSK förlorade dagens U21-match mot Djurgården med 3-0. Ett resultat som jag tror att ÖSK var rätt nöjda över. Inte för att de fick stryk utan för att siffrorna ändå inte blev värre. Djurgården ställde nämligen upp med ett lag i vilket de flesta kan karaktäriseras som rutinerade allsvenska spelare, medan den enda allsvenska rutinen ÖSK hade att komma med var Jonathan Lundbergs.

Djurgården tog ledningen på straff (som säkert var feldömd ;-) i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken ökade de på till 3-0 i den 48 resp. 58 matchminuten. Målgörare för Djurgården var Tino Kadewere (2) och Hesper Karlström.

Eftersom Gefle lyckades besegra GIF Sundsvall kom ÖSK sist i den norra U21-allsvenskan. Jag tror dock att de undviker nesan att få spela med lagen från Superettan i slutspelet eftersom Falkenberg och J-Södra avslutade den södra serien med färre poäng än vad ÖSK hade. Dagens nyckelmatch var Elfsborg mot Falkenberg. Den vann Elfsborg och hotet mot ÖSK kunde därmed avvärjas.

Laguppställning: Anton Fagerström – Lukas Hjort, Viktor Franssila, Carl Ekstrand Hamrén, Albin Ödberg – Viktor Walldén, Jonathan Lundberg, Mikael Loön, Mirza Turan, Kevin Johansson – Simon Danielsson
Avbytare: Gustaf Franck (mv), Rodin Deprem, Arvid Brorsson, Alex Hahne och Axel Påhlsson


Kommentarer etc.
Djurgården: Två mål av Tino i serieavslutningen
NA: ÖSK-talangen: ”Behöver spela A-lagsfotboll”
Djurgården: Målen från U21 DIF-Örebro
ÖSK: Förlust mot ett meriterat Djurgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.