Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nordisk pojk.: Trinh från start då turneringen avslutas

Sveriges 16-åringar halkade till och fick se sig besegrade av Island i Nordisk pojks sista gruppspelsmatch. Därför blev det inte en finalmatch om turneringssegern som man hoppats på utan ett möte med värdnationen i vilken man gör upp om vem som skall bli femma och vem som blir sexa.

ÖSKs Martin Trinh finns med i den startelva som förbundskapten Roland Nilsson givit sitt förtroende. Martin startar som vanligt som högerback. Övriga två spelare från Örebro – Adam Bark och Elias Durmaz – börjar däremot matchen sittandes.

Det här har givitvis varit en mycket tuff turnering för spelarna – och det inte bara resultatmässigt. Truppen som består av 20 spelare spelar idag sin fjärde match på en vecka – ett spelprogram som ingen seniortrupp skulle klara av. Man får nog räkna med att det är många spelare som är rätt slitna med diverse småskavanker och att det därför kommer att bytas rätt friskt i laguppställningarna när nu de sista matcherna spelas.

För den som är intresserad av att se hur det går för Martin och hans landslagskamrater så kan man göra det genom att besöka Berguvarnas egen TV-kanal på internet (http://huuhkaja.tv). För den som eventuellt undrar så är Huuhkajat, vilket betyder berguvarna, smeknamnet på det finska fotbollslandslaget.

Matchen börjar kl. 14:00 (svensk tid).

SvFF: Match om femteplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.