Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen bra helg för U-lagen

Både ÖSK U19 och U17 fick se sig besegrade i helgens matcher i junior- och pojkallsvenska.

U19.
Jönköping startade riktigt starkt i U19-matchen och tog ledningen redan i den 7:e minuten. En sylvass passning mellan ÖSKs mittbackar öppnade för en anfallare som kom med hög fart i en djupledslöpning. Douglas Bjärsten kan så när avvärja, men bollen hamnar ändå hos J-Södras anfallare som kan maka in den i ett öppet mål. Jönköping är riktigt bra under de första 20-25 minuterna och ÖSK skall nog i första hand tacka sin målvakt för att det inte blir något mer mål (just då).

Efter en dryg halvtimme blir så Lukas Hjort tvivelaktigt utvisad, vilket givetvis sätter sin prägel på resten av matchen. Lukas tacklar en spelare vid straffområdesgränsen – spel på boll, tyckte man helt klart hos ÖSK. Det verkar till att börja med som om matchens domare skall nöja sig med att döma frispark, men efter samråd med linjeman så drar han upp ett kort, som dessutom är rött. Svårt att säga varför – någon egentlig målchans var det ju inte tal om.

ÖSK drar ner Viktor Walldén som högerback och försvarar sig lågt och rätt framgångsrikt under resten av halvleken.

Två misstag i början av andra halvlek ödelägger ÖSKs eventuella planer på en come-back. Visserligen kan Viktor Franssila nicka in en hörna några minuter senare, men längre än så kommer inte ÖSK trots några bra chanser till ytterligare en reducering. Närmast var väl Mirza Turan som drar nytta av ett slarvigt försvarsspel, kommer ensam med J-Södras målvakt, försöker lobba denne men för lågt. Visserligen nära, men tyvärr ingen hare.

När sedan J-södra gör 4-1 med en kvart kvar så tappar ÖSK den energi man fick med sig efter sitt mål.

Rickard Torstensson var givetvis inte nöjd efter matchen och konstaterade att efter en kvart hade det kunnat vara 4-0 till Jönköping. Laget har gått från att prioritera bollinnehav till att satsa på ett djupledsspel, vilket verkligen betalade sig den här gången. Ett rättvist resultat även om det kändes surt med utvisningen på Hjort. Med en man mindre på plan blev uppförsbacken lite väl brant.

Matchfakta:
07. 0-1
33. Utvisning Lukas Hjort
53. 0-2
54. 0-3
57. 1-3 Viktor Franssila (Kevin Johansson), nick på hörna
75. 1-4

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Lukas Hjort, Alex Hahne, Axel Påhlsson, Albin Ödberg (ht) – Kevin Johansson (84), Arvid Brorsson, Mirza Turan (k), Hampus Lundgren (ut ht, in 77) – Viktor Walldén (77), Simon Danielsson (65)
Avbytare: Gustaf Franck (mv), Gabriel Fernsten (ht), Viktor Franssila (ht), Marcus Karlsson (65) och Jonathan Aronsson (84)


Nytt från truppen är att Arvid Brorsson flyttats upp från U17. Han kommer att i fortsättningen träna med den äldre gruppen även om han nog kommer att spela med U17 också. Rodin Deprem (-98), som tillhör Rynninges A-trupp kommer över till ÖSK, medan ytterbacken Michel Yanez Hernanez kommer att söka sig till en ny klubb.


U17.
ÖSK U17 förlorade med 3-0 hemma på Behrn Arena mot Mjällby AIF. Matchen spelades mer eller mindre samtidigt som ÖSK mötte IFK Norrköping, så den matchen vet jag inte mer om än vad som framgår av matchrapporten.

Matchfakta (SvFF):
12. Varning Isac Eklöf
35. 0-1 Linus Andersson
55. 0-2 Philip Bengtsson Hörnebrant
67. Varning Manne Ljunghaga
72. 0-3 Albert Thorén

De 11 som startade: Gustav Pauly, Albin Zidaric, Odilon Sangwa, Henrik Westher, Isac Eklöf, Edwin Lundkvist, Jonathan Aronsson (k), Joseph Spångberg, Simon Bladh (mv), Sebastian Ternevid och Manne Ljunghaga.
På bänken satt: Simon Gustafsson (mv), Adam Leijon, Gabriel Yildiz, Johannes Hjulström, Joel Nilsson, Fredrik Karlsson och Max Häll

U17-truppen har hela året haft en hel del problem med skador och sjukdomar. Den gång hade man dessutom två spelare på landslagsuppdrag i Finland (Bark och Trinh) medan Arvid Brorsson spelade med U19. På bänken satt det därför den här gången – så när som på Adam Leijon – bara spelare från U16-truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.