Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderdam i österled

Se upp för henna - Sjuttonåriga Alma Nygren har gjort 15 mål på 12 matcher. Två av dem gjorde hon på ÖSK Söder i våras.

Se upp för henne – Sjuttonåriga Alma Nygren har gjort 15 mål på 12 matcher. Två av dem gjorde hon på ÖSK Söder i våras.

Den här helgen är det så dags för Söderdamernas gotlandsutflykt med fotbollssmak. P18 IK från Visby står som vanligt som fokuspunkt för utflykten vilken utöver fotbollskamp och samvaro nog även efterlämnar ett mindre hål i klubbkassan. Båtresan och övernattningen kostar nog en del. Men det brukar ju vara trevligt har jag fått höra. Allra trevligast var det säkert för två år sedan då matchen, som spelades i den sista omgången, innebar att serieledningen bärgats. Förra året var hemresan förmodligen inte lika munter eftersom det var hemmalaget som tog hand om poängen.

P18 brukar normalt (= de två senaste säsongerna) sett slåss kring det nedre strecket för att till slut med god hjälp av några nordamerikanska sommarimporter ändå till slut ta platsen precis ovanför. I år har SvFF satt stopp för sommarimporterna men P18 har gått riktigt bra och håller inför dagens match fjärdeplatsen två poäng före Söder. Förklara det den som kan.

Det blir av allt att döma inte någon lätt uppgift som väntar ÖSK Söder. Dels gäller det att få fart på den egna målfabrikationen som väl till och ifrån lämnat en del att önska. Dels gäller det att få stopp på P18:s sjuttonåriga stjärnskott Alma Nygren som med 15 mål på 12 matcher ryckt åt sig en fyramålsledning i skytteligatoppen. Söders bästa målskytt är Josefine Zandén med beskedligare men fullt godkända 9 gjorda.

Till gotlandsresan har följande Matchtrupp kallats: Stina Koskilampi (mv), Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Emma Tivemo och Emelie Lundkvist.

Jämfört med den senaste truppen har Elin Börjesson och Olivia Puhls återkommit medan vi saknar Ida Lindell, Hanna Persson, Ebba Lundkvist och Linnéa Wetterberg.

Matchen spelas på Visborgsvallen och börjar redan kl. 12:00 (för att passa med färjetiderna).

ÖSK Söder Dam: Gotlandsresa skepp ohoj!
P18 IK: P18 IK – Örebro SK Söder

3 kommentarer – kommentera

Eric

Hur har SVFF satt stopp för det? Det finns ju fler lag i serien som gillar nordamerikanskor …

Ficedula hypoleuca

Nja, det har blivit förbjudet att ta hit spelare från ett icke-EU/EES land på ett tremånaders turistvisum, vilket förekommit tidigare.

När det gäller spelare som kommer från annat håll än från ett EU/EES-land gäller att de måste vistas i Sverige för ett annat ändamål än för att spela fotboll. Det går alltså inte längre att ”importera” spelare på ett 3-månaders turistvisum för att förstärka laget. Personer som vistas i Sverige av en annan anledning (arbete, studier etc.) får dock registreras som amatörspelare.

Spelare från icke EU/EES- vilka anställs som fotbollsspelare för en förenings representationslag ska spela i Allsvenskan, Superettan, div. 1 herrar, Damallsvenskan eller Elitettan.

Detta enligt årets tävlingsregler.

Eric

Åh. Tack! Jag förstod det som att det fortfarande förekom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.