Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: ÖSKs motståndare bestäms i kväll

ÖSK åkte ur distriktscupen igår då Yxhult visade sig vara bättre i den avgörande straffsparksläggningen. Trist, men i alla fall några matcher mindre att fylla matchkalendern med. I kväll kommer nästa uppgift att få lite fastare konturer. BK Forward och Karlstad BK gör upp om vem som skall få möta ÖSK i omgång 2 av den Svenska Cupen. Båda klubbarna lär vara intresserade av att få möta allsvenska ÖSK, speciellt som det är laget från den lägre divisionen som får hemmamatchen.

Kvällens match spelas på Våxnäs IP i Karlstad och börjar kl. 19:00. Dömer matchen gör Mattias Johansson från Sala, som ibland fungerar som fjärdedomare på Behrn Arena vid ÖSKs allsvenska matcher. Han dömde för övrigt även cupmatchen mellan BKV Norrtälje och ÖSK förra året. En domare på väg uppåt i karriären med andra ord.

Karlstad BK: BK Forward gästar i Svenska Cupen!

Karlstad BK spelar sin vardagsfotboll i div 2 Norra Götaland tillsammans med Örebro Syrianska, IFK Kumla och Rynninge. För närvarande återfinns de i mitten av tabellen med syrianerna och Kumla närmast före dem. Trots sin mittplacering är de det lag i serien som släppt in minst mål (17 på 15 matcher). I en försäsongsmatch möttes de två lagen och då vann faktiskt värmlänningarna med 7-1. Det skulle dock förvåna mig mycket om inte Forward blir det starkare laget i kväll. De lär komma med sitt bästa lag och dessutom vara mycket motiverade.

Matcherna i omgång 2 skall spelas den 24 eller 25 augusti inklämd mellan ÖSKs hemmamatcher mot AIK resp. Falkenberg. Segraren går sedan vidare till gruppspelet nästa vår. Eftersom Söder Dam spelar sin cupmatch mot Eskilstuna United den 24:e får vi hoppas att ÖSKs match spelas den 25:e.

BK Forwards matchtrupp (SvFF): Vladislav Mitev (mv), Robin Ingvarsson, Markus Gustafson, Pontus Jakobsson, Yosef Al-Mayahi, Emil Berger, Erik Björndahl, Daniel Björkman, Lukman Murad, Kristoffer Näfver, Kenny Mathisen, Axel Wettéus, Marcus Elmersson (mv), Anton Westerlund, Stellan Carlsson, Linus Lamu och Amar Bukva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.