Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lorentzson – spelklar men är han spelbar?

Martin Lorentzson debuterade för ÖSK med en halvlek mot Yxhult.

Martin Lorentzson debuterade för ÖSK med en halvlek mot Yxhult.

När Daniel Björnqvist blev skadad tidigt i matchen mot Malmö FF hade det naturliga varit att ersätta honom med ÖSKs nyvärvade högerback Martin Lorentzson, som med raketfart fått sin plats på ÖSKs bänk bara några timmar efter det att hans registrering som en ÖSK-spelare blivit klar. Lorentzson ville dock av allt att döma inte ta över platsen utan valet föll något överraskande på Martin Broberg i stället, som sedan gjorde en riktigt bra match och av någon anonym jury till och med utsågs till matchens lirare (hos ÖSK).

Anledningen till att det blev Broberg och inte Lorentzson som tog över var förmodligen mest av allt att man är osäker på den nye försvararens matchform. Samt att han inte tränat in sig i ÖSKs spelsystem än.

Frågan är vilken form Lorentzson befinner sig i. Den senaste längre matchperioden han haft inföll i mars månad. Han spelade då tre matcher för Coventry från den 19:e till den 29:e. Från start och med minst 70 minuter vid alla tre tillfällena. Det nästa och även sista framträdandet för Coventry kom sedan den 16 april då han hoppade in och gjorde 5 minuter i slutet av en match.

Coventrys ligaspel avslutades den 8 maj och den 9:e annonserade klubben att nio spelare skulle lämna klubben, däribland Lorentzson.

Efter det att han lämnade Coventry har det förmodligen inte blivit så mycket träning för Lorentzsons del. Han har kanske hållit igång på egen hand (som det brukar heta), men inte på det sätt som behövs för att man skall kunna spela match mot allsvenska topplag.

I gårdagens DM-match mot Yxhult var han den ende spelaren som blev utbytt redan i halvtid. Inte nödvändigtvis för att han blivit trött utan för att så var det bestämt på förhand. Jag tyckte för övrigt att han såg rejäl och bra ut mot Yxhult. Men det skall en spelare på hans nivå göra mot ett div 4-gäng oberoende av träningsstatus.

När det gäller matchen mot Norrköping på söndag är han knappast första-alternativet. ÖSK hoppas nog i första hand på att Daniel Björnqvist skall vara återställd. Jag pratade lite med ”Dajje” igår före matchen mot Yxhult och på honom lät det nog som om han själv inte trodde så mycket på den möjligheten.

Bloggen tror att det blir Martin Broberg som startar som högerback mot IFK Norrköping – hans insats mot Malmö var dessutom tillräckligt intressant för att motivera en andra start. När Broberg sedan blir trött (för det blir han ju) kan man byta in Lorentzson med 20 – 25 minuter kvar. Om matchbild och avbytarsituationen tillåter ett sådant byte. Det klarar Lorentzson nog på rutin och med den matchform han trots allt har med sig.

NA: Skadan öppnar för nyförvärvet: ”Gäller vara förberedd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.