Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlstad BK väntar i Svenska Cupen

BK Forward misslyckades med att se till att det blir ett örebroderby i Svenska Cupens andra omgång. Trots en halvtidsledning med 2-1 var det Karlstad BKs två mål i andra halvlek som fastställde slutresultatet till 3-2. Tråkigt för Forward som åkte till Karlstad med ett starkt lag.

För ÖSKs del borde detta innebära, att det blir något lättar att kvalificera sig till cupens gruppspel. Karlstad BK är ett div 2-lag och skall egentligen inte kunna bjuda ett lika starkt motstånd som Forward kan. Dessutom har jag en känsla av att ÖSK ofta underpresterar mot lokala lag som Forward och Rynninge. Kanske för att spelarna känner varandra och tycker att det här är en match som skall vinnas utan alltför mycket ansträngning. (Sådana matcher existerar som bekant väldigt sällan).

Utöver glädjen hos Karlstad BK över att ha fått en intressant fortsättningsmatch i Cupen så skulle jag kunna tänka mig att man hos ÖSK Söder Dam är rätt nöjda också. Ett örebrocupderby mellan ÖSK och Forward riskerade att datummässigt kollidera med deras egna cupmatch mot Eskilstuna United. I och med värmlänningarnas seger är risken för denna kollision undanröjd.

NA: Inget derby mellan ÖSK och Forward i cupen
VF: KBK vidare i cupen
BK Forward: Forward ute ur cupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.