Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: ÖSK möter Yxhult i kväll

Hällabrottets IP

Hällabrottets IP


I kväll reser ÖSK till Hällabrottets IP för att möta Yxhults IK i en av årets DM-kvartsfinaler. För ÖSKs del blir det en U21-trupp som får ta sig an uppgiften. På sin webbplats har ÖSK meddelat att från A-truppen kommer följande spelare att Anton Fagerström, Martin Lorenztson, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Ferhad Ayaz, Alfred Ajdarevic och Jonathan Lundberg att ställa upp. Övriga spelare tas från U19- och möjligen U17-trupperna.

Motståndarna från Yxhult tränas från och med i år av den tidigare KIF Örebro spelaren Elin Magnusson. Hon har lyckats mycket bra i sin nya roll och med 12 matcher av 22 spelade har Yxhult skaffat sig en fempoängsledning och en kraftig målskillnadsfördel mot IFK Örebro som ligger tvåa.

Yxhult gick in i årets cup i 16-delsfinalen i vilken de besegrade Vivalla SK med 3-1. Motståndare i åttondelen var SMÅ IF och den matchen vann Yxhult med 5-3.

I distriktscupen tillämpas ett bonusstraffsystem för att i någon mån jämna ut skillnaden i spelstyrka för lag från olika divisioner. Det här innebär att Yxhult kan tillgodoräkna sig fem bonusstraffar av vilka dock maximalt tre inslagna räknas. ÖSK bör därför räkna med att de kommer att behöva göra minst fyra mål för att gå vidare i till semifinalen. En inte helt lätt uppgift för U21-laget mot en stark motståndare.

Övriga kvartsfinaler i cupen spelas enligt följande:
2016-08-08 19:00 120915026 Latorps IF – Nora BK
2016-08-16 19:00 120915027 Scandinavian FC Örebro – Vretstorps IF
2016-08-22 19:00 120915025 BK Simperon – FK Bosna 92 Örebro

Segraren i kvällens match kommer i semifinalen att ställas mot antingen Scandinavian FC eller Vretstorps IF.

Sydnärkenytt: Ett bekant möte för Simon och Gabriel

Matchen börjar kl. 19:00 och det är Namik Idrizovic som blåser i pipan.

Senast jag besökte Hällabrottets IP var det väldigt mycket mygg. Det kan kanske vara bra att vara förberedd på något liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.