Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Ferhad Ayaz tog nästan ÖSK vidare i DM

Ferhad Ayaz

Ferhad Ayaz

Ferhad Ayaz stod för en mycket bra insats när ÖSK tog avsked av årets upplaga av seniorernas DM-turnering. Med två mål (frispark plus väggspel med Viktor Walldén) samt som leverantör av den hörna som Carl Ekstrand Hamrén nickade i mål framstod han som ÖSKs klart bästa spelare i första halvlek. Så värst mycket mer spel blev det dock inte för Ayaz, som råkade ut för en stämpling redan efter någon minut i den andra halvleken och så var den kvällen förstörd för honom – och skulle det visa sig – även för ÖSK.

Utan den draghjälp som Ayaz närvaro på planen innebär förmådde ÖSKarna inte att göra något mer mål utan matchen stod oavgjord 3-3 efter 90 minuter. Den efterföljande straffsparksläggningen vann sedan hemmalaget med 5-4. Här kan man verkligen tala om att Yxhult vann matchen och gick vidare på straffar. De tre första bonusstraffarna innan matchen slog de nämligen också in. Något spelmål var de aldrig i närheten av att göra.

Bästa lagdelen i ÖSK var backlinjen som knappt släppte till något alls. Brendan Hines-Ike fick följdriktigt priset som bästa ÖSKare i matchen. Välförtjänt, men så skall det verkligen inte behöva vara, när ÖSK möter ett div 4-lag.

De flesta av de övriga rätt unga ÖSKarna verkade ha svårt med det tröga gräsunderlaget och med sina motståndare som hade fysiken på sin sida och dessutom orkade rätt bra matchen igenom.

NA: Jobbar för ÖSK – sänkte dem: ”Hoppas inte få sparken”
NA: Ayaz utbytt skadad: ”Ska inte vara någon fara”
Sydnärkesnytt: ÖSK klarade inte Yxhults försvar

Matchfakta:
00. 3-0 Tchapou Emmanuel Koudjowou, Per-Åke Åström och Ali Reda gör alla mål på sina bonusstraffar.
08. 1-3 Ferhad Ayaz (frispark direkt i mål)
20. 2-3 Carl Ekstrand Hamrén (Ferhad Ayaz, hörna)
34 3-3 Ferhad Ayaz (Viktor Walldén)
90. ÖSK gör mål på fyra av fem straffar, Yxhult på alla sina fem.

Laguppställning: Anton Fagerström – Martin Lorentzson (ht), Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén (k), Axel Påhlsson (65) – Alfred Ajdarevic, Mirza Turan (89), Mikael Loön, Ferhad Ayaz (47) – Viktor Walldén, Jonathan Lundberg

Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Simon Danielsson (ht), William Gunnarsson (47), Albin Ödberg (65) och Viktor Franssila (89)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.