Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Kryss mot Djurgården

ÖSK, som alltid brukar att ha väldigt svårt mot Djurgården, såg för en gångs skull att kunna ta hem en seger. Efter en stark inledning med bra spel och tre mål på 20 minuter kunde ÖSK sedan fortsätta matchen mot en antalsmässigt decimerad motståndare efter den målchansutvisning som föregick ÖSKs tredje mål. Tyvärr gick det som det ibland går i situationer som denna. Hemmalaget slappnade av och tänkte nog att det skulle räcka att spela av de återstående 70 minuterna. Men Djurgården skärpte till sig och när de väl kommit över chocken spelade de lika bra med 10 spelare som de tidigare gjort med 11. Ja, kanske till och med bättre, eftersom de kunde både reducera och kvittera innan det var färdigspelat.

ÖSK fick en kanonstart på ett kanonmål av Simon Danielsson som avslutade direkt på ett inspel från William Gunnarsson. Djurgården kunde kvittera på en andraboll efter det att Gustaf Franck i ÖSK-målet fått en smäll. Gustaf kunde dock resa sig och fortsätta efter några minuter.

ÖSK lät sig inte nedslås av kvitteringen utan tog ledningen igen på en hörna som jag tror Axel Påhlsson nickade in. Två minuter senare slog Viktor Franssila en riktigt bra djupledningspassning som Ebrima Jaithe kunde springa sig fri på. Han blev både fasthållen och neddragen. Domaren blåste straff och visade ut – lite tufft kanske med det röda kortet. Ibo slår sedan en mycket bra straff – otagbart och i fel hörn så att säga.

Efter utvisning såg hemmalaget som sagt ut att anse att matchen redan var avklarad och tillät Djurgården att komma in i matchen igen. Spelet böljade fram och tillbaka och man måste räkna spelare för att inse, att det ena laget faktiskt var antalsmässigt underlägsna.

Djurgården kunde reducera till 3-2 innan halvleken är slut. Andra halvlek bjuder inte på något vidare spel, men ÖSK ser ändå ut att kunna ta hem de tre poängen. Ända tills Djurgården kan göra 3-3 med några minuter kvar. Därefter forcerade de dessutom starkt för att även hinna få till ett fjärde mål. Mikael Loön tappade boll i ett känsligt läge och hans nödbroms renderade honom ett rött kort. Michel Yanez Hernandez drog i en arm, vilket ger honom hans andra gula. I slutminuterna räddade faktiskt en alert Gustaf Franck ÖSKs kvarvarande poäng genom en (eller möjligen två) riktigt bra räddningar.

Rickard Torstensson var trots allt inte alltför nedslagen efter matchen. Det är alltid surt att tappa poäng på det här sättet, men Djurgården är ett riktigt bra lag, tyckte han. Förra året förlorades den här matchen med 7-0. Laget hade dessutom haft en del problem med matchtruppen den här gången. Axel Påhlsson och Viktor Walldén hade kört ett helt pass med A-truppen på förmiddagen. Oliver Kåhed och Gabriel Fernsten saknades på grund av sjukdom. Det blev av olika anledningar väldigt många byten på mittbackspositionerna – sju stycken för att vara exakt innan matchen var färdigspelad. Han plussade för sina ytterbackar och William Gunnarsson utöver de ”som alltid är bra”.

Matchfakta:

Laguppställning: Gustaf Franck – Oscar Sandberg, Viktor Franssila, Axel Påhlsson, Albin Ödberg – William Gunnarsson, Mirza Turan, Mikael Loön (k), Michel Yanez Hernandez – Ebrima Jaiteh, Simon Danielsson
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Alex Hahne, Lukas Hjort, Hampus Lundgren, Viktor Walldén

03. 1-0 Simon Danielsson (William Gunnarsson)
14. 1-1
20. 2-1 Axel Påhlsson (nick? efter hörna)
22. Målchansutvisning Djurgården
23. 3-1 Ebrima Jaithe (straff)
32. 3-2
60. Spelarbyte Viktor Franssila (ut), Alex Hahne (in)
71. Spelarbyte Axel Påhlsson (ut), Lukas Hjort (in)
72. Spelarbyte William Gunnarssson (ut), Hampus Lundgren (in)
83. Spelarbyte Albin Ödberg (ut), Viktor Walldén (in)
87. 3-3
88. Målchansutvisning Mikael Loön
90. Gulkortsutvisning Michel Yanez Hernandez

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.