Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: En dag på jobbet

Josefine Zandén och Joline Jakobsson var ÖSK Söders målgörare mot Telge United.

Josefine Zandén och Joline Jakobsson var ÖSK Söders målgörare mot Telge United. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

Första hemmamatchen för hösten och tabelljumbon som motståndare. Bloggen hade förutspått en seger och det blev det också – så småningom. Men det var inte förrän ÖSK Söder bytt in Josefine Zandén inför andra halvlek som Söder kunde börja hota på allvar. Det var faktiskt Telge som började matchen bäst och de första 15-20 minuterna var de det bättre laget. Så småningom lyckades Söder dock neutralisera sina motståndare och få spelet förlagt till mittplan.

I andra halvlek fick som sagt Josefine Zandén vara med igen. Mer eller mindre på egen hand skapade hon genom sina löpningar och aggressivitet tre lägen under sina första 10 minuter på plan. Tredje gången blev det mål efter ett fint förarbete av Agnes Andersson som stod för den målgivande passningen.

Tio minuter senare stod det 2-0. Söder fick en frispark i nästan hörnläge. Telge ställde tre spelare i muren – två av dem hade säkert gjort större nytta i den röriga situation som uppstod när bollen hamnade i gästernas straffområde. Några spelare – bland annat Emma Tivemo ramlar – och Joline Jakobsson kunde forcera bollen över mållinjen. Telges spelare tyckte att målvakten haft händerna på bollen. Jag frågade Joline efter matchen och hon tyckte inte att målvakten haft kontroll på bollen.

Klara Thorsén och Josefine Zandén har koll på Telges duktiga Jessica Nordling.

Klara Thorsén och Josefine Zandén har koll på Telges duktiga Jessica Nordling. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

Resten av matchen kan Söder spela av. Inget av lagen skapar några vassare chanser. Söder för att de inte behövde forcera och Telge för att de inte längre kunde.

Så småningom blev det ändå en rätt bra match av Söder med en stabil backlinje och med ett anfallsess som i och för sig bara fick spela en halvlek, men det räckte ju. Till matchens lirare hos ÖSK Söder utsågs Hannah Uhlan.

Telge med det spel de visade i första halvlek tycker jag var betydligt bättre än vad tabelläget indikerar. Speciellt med tanke på att de hade sin främsta målgörare avstängd och att de två tränarna prioriterade ett bröllop före sitt eget lag. Fast det senare kanske säger en del om inställningen till fortsatt div 1-spel.

ÖSK Söder Dam: Stabil hemmaseger
NA: Jakobsson stor ÖSK-hjälte: ”En riktig felträff”
LT: TUFF förlorade i omstarten

Matchfakta:
ht. Spelarbyte Anna Meier ut, Josefine Zandén in
56. 1-0 Josefine Zandén (Agnes Andersson)
66. 2-0 Joline Jakobsson (röra framför mål)
70. Spelarbyte Emma Tivemo ut, Emelie Lundkvist in
84. Spelarbyte Hanna Persson ut, Lisa Sundell in

Ersättare: Ida Lindell (mv), Josefine Zandén, Emelie Lundqvist, Lisa Sundell, Ebba Lundkvist och Linnéa Wetterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.